Mit tennétek a helyemben? Nem tudtam a tartozásomról, részletek lent.
Ha az utolsó felszólítástól/értesítéstől eltelt több mint 5 év (5év és egy nap) akkor a követelés elévültnek számít.
A volt párod tudja igazolni, hogy megszüntette a szálát 2005-ben és , hogy rendezte a tartozásokat is ?
Vagy esetleg az történt, hogy a volt párod a számlát megszüntette, de még mielőtt megszüntette a számlát, előtte már végrehajtáson volt a tartozás a faktoringnál és a párod a faktoringgal egyezkedet, majd meg egyezett abban, hogy részletekben fizeti a tartozást a faktoringon keresztül, amit részben teljesített is de a teljes tartozást az évek alatt sem rendezte így a bank/faktoring téged is elővesz most mint adóstársat? Előfordulhatott valami hasonló ? (bár ebben az esetben is a faktoringnak téged is értesítenie kellet volna mint adós társat ha egyáltalán adóstárs voltál)
Ebből a rövid leírásból , most így átértékelve és átgondolva amit írtál, szerintem semmi kötelezettséged nincs.
Járj utána, hogy pontosan miből kifolyólag és milyen jogcímen, milyen hivatkozással "van" neked tartozásod! Írásba kérd tőlük az álláspontjukat, írják le lássák el bélyegzővel és aláírással amit megírnak.
Ha téged senki semmilyen formában nem értesített 5 éven keresztül, utasítsd el a követelést mint jog veszett érvénytelen követelés. Egyben kérd a KHR- böl történő azonnali törlésedet is mint jogtalant és alaptalant.
Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugtattatok. Én is ezt tervezem. Be fogok menni, és kérni fogom az ügy náluk lévő teljes dokumentációját.
Telefonon annyit mondtak, hogy márpedig ez nem évült el, mert ők máig küldenek felszólításokat egy olyan címre, ahol én soha nem laktam, exemnek volt valami címe ez valamikor, ráadásul azóta (google mapsen megnézve), azt a házat már le is bontották.
Szerintük ne pattogjak, mert én szegtem szerződést azzal, hogy nem jelentettem a levelezési cím megváltozását, és minősíthetetlen hangnemben leráztak. Csak nem tudom milyen szerződést szegtem meg, mert én velük biztos hogy soha semmilyen szerződést nem írtam alá. Az csak halkan kérdezem, hogy 1 évtizeden keresztül, az állandó lakcímemen vajon miért nem próbáltak meg elérni?
Ügyvéddel is beszéltem már, szerinte eleve az adataimat sem kezelhetik ennyi időn keresztül anélkül, hogy bármilyen általam aláírt erre vonatkozó hozzájárulás lenne a kezükben, ami meg nyilván nincs.
Sajnos az ex, aki az adós, 2005 óta külföldön él, sikerült elérnem, de nem segít. Bejelentett munkája nincs, családja nincs, nagy ívben tesz rá mi történik ezzel...
Már csak attól félek, hogy ha elkezdem ezt az ügyet piszkálni, azzal magamra húzom a Faktoringot, és letiltják a fizumat, elviszik a kocsimat stb., amivel tönkreteszik nem csak az én, hanem az egész családom életét. Nem tudjátok, ilyet megtehetnek, amíg vitázom velük?
"Ügyvéddel is beszéltem már"
Az is egy ilyen fórumos, önjelölt ügyvéd lehetett. :D
Ha még valaki ide talál, talán segít ha leírom mi lett a történet vége.
Majd egy év kitartó levelezés, mindkét részről fenyegetőzés, nálam és náluk lévő iratok lobogtatása után felhívott egy vezető pozícióban lévő hölgy titkárnője. Személyes találkozóra hívtak.
Ott megkérdezték ügyvéd vagyok-e, mert az összes létező, ügyhöz bármilyen módon kapcsolható jogszabály, rendelet szövegét behivatkoztam addigra a sok sok e-mailben, amit küldtem nekik. Egyébként csak egyszeri kis hivatalnok vagyok, mindent az interneten kerestem, kutattam fel.
Lényeg, hogy alkut ajánlottak. Hogy az ő tekintélyükön se essen csorba, mi lenne ha fizetnék 100.000 Ft-ot, cserébe ők elfelejtik a nevemet ebben az ügyben, és törölnek mindenféle negatív listáról. Másik opció a per volt.
Beleegyeztem a fizetésbe, hiszen az összeg az eredetileg követelt töredéke volt, a per kimenetele pedig nagyon kérdéses a bank jogi apparátusával szemben.
kifizettem az összeget, ők is megtartották az ígéretüket, tehát azt hiszem végül kijelenthetem, hogy megérte nem hagyni magam.
Ha valaki hasonló helyzetbe kerül csak azt tudom javasolni, hogy legyen határozott, felkészült, és ne ijedjen meg a fenyegetésektől. Sok idő és stressz, de a kisegér le tudja gyűrni az oroszlánt.
véletlenül idetévedve én is ezt kérdezem! Egy nemlétező tartozásra 100eFt-ot kfizetni ostobaság, főleg, ha ennyi időt szánt jogszabályok túrására, akár perrel sem lett volna gond.
Hiszen, ha bepereli a bank, akkor úgyis a felperesen van a bizonyítás kényszere, azaz a Faktoringnak kellett volna meggyőzni a bíróságot az igazáról, nem pedig fordítva. Igy ez az összeg számomra nem egy ünnepelendő megoldás, hanem kemény tanulópénz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!