Kb.12-14 milliót érő ingatlanra fel tudok venni 3 millió Ft körüli jelzálog- vagy valamilyen hitelt 3 hónap munkaviszonnyal?
Igazából mindegy, hogy milyen hitel, a lényeg az, hogy 3 millió Ft-ot szeretnék felvenni, kb. 10 maximum 15 éves futamidővel és maximum havi 40-45 ezer Ft-os részlettel. Jelzáloghitelre gondoltam, mert állítólag annál kedvezőbbek a feltételek, mint más hiteleknél. Sima személyi kölcsönhöz ugyanilyen összegben állítólag 300-400 ezres fizetésre lenne szükség, így az kizárva.
Meg lehet ezt oldani? Melyik banknál a legjobbak a feltételek? 3 vagy 5 hónapos munkaiszony kell hozzá? /Hallottam olyat is, hogy állítólag 1 év kell, de az picit irreálisan hangzik, ha van egy 10+ milliót éri ingatlanfedezet is a hátam mögött./
Még annyi, hogy a ház a saját tulajdonom, nincs rajta semmi hitel és egyéb hasonló. BAR listás sem vagyok.
Ez az első munkahelyed? Korábban nem volt munkaviszonyod? A rendszeres jövedelmet nézik, nem tudom, hogy ha csak három hónapra valód van, vagy nem vagy véglegesítve, csak próbaidőn vagy, akkor mit fogadnak majd el a bankok ilyen címen. A törlesztőrészlet ennek a jövedelemnek a maximum 40 százaléka lehet.
Ha keresel egy hitelközvetítőt, szerintem segíteni fog.
Ez a második munkahelyem lenne, előtte kb. 5 évig dolgoztam egy cégnél bejelentve. Szóval korábban jött a számlámra jövedelem, volt rajta forgalom.
A házat nem szeretném eladni. Érzelmileg se menne /itt nőttem fel/, bonyolult is lenne /kipakolni mindent, költöztetés, új lakás kinézése, odaköltözés stb./ illetve eddig mindenki, aki elmondta erről a véleményét, azt mondta, hogy semmiképpen se adjam el.
Nem adósodok el, a hitel fizetve lenne. A házat eladni azért sem akarom, mert hosszú távon itt szeretnék élni a párommal.
Amúgy meg nem akarok kötekedni, félreértés ne essék, de a kérdésem nem arról szólt, hogy jó ötlet-e ez a hitelfelvétel és helyette jobb lenne-e a házat eladni...
Semennyit nem keresek, de feljebb írtam is, hogy most nincs munkahelyem. A kérdésem a jövőre nézve szól, mert gyanítom, hogy munkahely nélkül sehol nem kapok hitelt. Emiatt úgy tettem fel a kérdésemet /bocs, ha nem volt egyértelmű/, hogy ha most helyezkednék el, akkor 3 vagy 5 hónap után fel tudnék-e egy ilyen hitelt venni a házamra.
Egyébként én olyan 85-90, maximum 100 ezres keresetre számítok kezdésként, Pest megyében csak találok ilyen helyet valahol. Legalábbis az előző munkahelyemen az egyik munkatársam 8 általánossal keresett 140-et... Én is annyit kerestem, viszont bruttó 150 ezerrel voltunk bejelentve és valóban kb. 98 ezer körül utaltak mindig a számláinkra, a többit kézbe kaptuk. Szóval ha hivatalosan szűk 100 ezret akkor tudtam keresni érettségivel /a munkatársam pedig 8 általánossal.../, akkor csak találok most is valami olyat, ahol legalább egy 90-et megkeresek.
THX! Ez az utolsó válasz most megnyugtatott. :) Igen, amúgy ahhoz képest, hogy mennyit ér a ház, valóban nem tűnik nagy összegnek. Nekem mindössze csak 3 millióra volna szükségem és nem 10 milliókkal akarok dobálózni. :)
/Lehet, hogy ahhoz a ház értéke és a 80-90 ezres leendő fizetésem sem volna elég, ha mondjuk 10 milliót akarnék felvenni./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!