Hogyan tudnék megszabadulni a banktól?
Nem tudom másképp fogalmazni:)
Van egy devizás autó hitelem, amit 7 éve fizetek. Májusban kaptam egy levelet hogy a tisztességtelenül levont árfolyam különbözet összeget jóváírják a a hitelemen. Most el szerettem volna adni az autót, a papír szerinti összegen. Kértem egy banki igazolást a hitel zárásához, és kiderült, hogy még dupla annyi a hitelem, mert nem forintosították, csak két évvel meghosszabbították, így fix összeget kell fizetnem, és még mindig számolnak árfolyam rést. Ez akkor most szabályos, csak visszamenőleg volt tisztességtelen? Ezt most nem törölték? Ha visszaadom a banknak az autót, akkor is számolják az árfolyam különbözetet?
A jövőben már nem fogják elszámolni a tisztességtelennek nyilvánított részeket, ezért csökkent valamelyest a törlesztőd és a tőkéd is a tartozáson.
Ha nem érted az elszámolás menetét, akkor egyébként a bankodat hívd fel, és válaszolnak.
Az autó visszaadásával meg nem fogsz semmit érni. Ha a kocsi kevesebbe ér, mint a hitel (gyakori probléma a 0 körüli kezdővel ezer érvre felvett autóhiteleknél), akkor a legjobban azzal jársz, ha magad értékesíted a kocsit, mivel a bank nem fogja kivárni a legjobb vevőt, eladja csomagban valami autós cégnek. Az autó vételára és a hitel hátralévő összege közötti részt pedig ki kell fizetned.
Az árfolyamrés azt jelenti, hogy neked tul drágán számolta neked a bank a devizát.
Attól függetlenül a tartozásod még fenn áll.
A banknak nem kell egy értéktelen jármű!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!