Eltűnt 40 ezer forintom, pedig MINDEN kiadásomat felirom, hogy történhetett ez?
3 éve minden pénzköltést, jövedelmet kategoriánként rögzitek telefonos applikációban.
bulizni fix összeggel megyek, másnap a maradék pénzből tudom, hogy mennyit költöttem.
pár havonta ujraszámolom a pénzeimet. Pár ezer forint differencia mindig van, mert a bank által lenyult pénzeket nem tudom figyelemmel kisérni. Multkor pl 10en párezer forint éves kártyadijat nyelték be.
most ~40 ezer forint hiányzik!!!
Végignéztem fél éves bankszámla kivonatot OTP direktben, de nincs gyanús tranzakció.
Meg nem loptak, mivel 40 ezer forint kp eltünését észrevettem volna, mivel én egy pályakezdő kis csóringer vagyok még :(
40 ezer FORINT!
hová tünhetett?
vedd át az utolsó pár hónapot, havi lebontásban.
kaptál x fizut, és akkor nézd végig, hogy mennyit költöttél, kiderül melyik hónap hibázik, melyik hónap egyenlege.
Akkor azt a hónapot vedd végig még egyszer és gondolkodj el, hogy mire költhettél még akkor amit nem írtál fel.
ezt már megcsináltam, és az egész ott bukik el, hogy mondjuk maximum 2-3 honappal ezelőtt számoltam ujra a pénzt és akkor rendben volt. És azóta meg nem maradhatott ki annyi tranzakció a feljegyzéseimből, ami ennyire magas összeget adna ki együttesen!
ugyhogy megye a bankba, mert lehet, hogy tényleg megloptak bankkártya adataim segitségével.
mondjuk nem tudom, hogy ez miért nem látszik a kivonatokon...mert látnom kéne, ha valami számomra ismeretlen helyen fizettek volna vele.
nem a kp-t számolom, hanem a rendelkezésemre álló kis fillérjeimet...
tehát kp és banki pénz együttesen.
és mivel én tényleg mindent felirok, már reflex szerüen, igy ekkora differencia nem tud keletkezni, főleg, hogy 2-3 havonta ujraszámolom!
Lassan írom le újra:
Kapsz minden hónapban egy elszámolást a bankodtól.
Rajta van minden elköltött pénzed levonogatva. A végén pedig egy egyenleg.
Kizárt szinte, hogy a végső egyenleged ott ne stimmeljen, ne passzoljon a leírt levonásokhoz. Ezt számold végig!
Nyitó egyenleg, utána ahhoz add hozzá meg vond le az alatta szereplő összegeket. És ha nem stimmel a záró egyenleg, akkor lopott meg a bankod, de ez kb lehetetlen.
Ha valóban eltérés van, akkor az a készpénzednél lesz.
nem kapok elszámolást, otp direktben nézem. Vagy ott nincsen benne minden tranzakció? Elég köcsögség lenne mondjuk, mivel éppen azért mondtam le a levélben küldött kivonatot, mert ugyanaz volt benne, mint neten elérhetőben.
vagy nem?
banki tranzakciókat excelben leelenőriztem, és nicnsen differencia, ettől függetlenül nem tartom kizártnak, hogy nem mutat tranzakciót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!