A Cib banktól valaki kapott már elszámoló levelet, esetleg vissza pénzt?
kezdek bizakodó lenni....
jó látni akik megkapták:) szép arányok.
Én is igy kalkuláltam, a 2milliós hitellel, kb 5-800ezer visszajáró.
Győr még levél semmi.
sziasztok!
Az elszámolás megjött, de kapott már valaki pénzt is?
A 133-asnak írom, hogy egyszer volt Budán kutyavásár.
Mindenki tudja, hogy a hitelre van kamat. De azt már lehet nem mindenki, hogy a mi kamatainkat és költségeinket azért emelték meg ennyire, hogy a nem fizető adósok (bedőlt hitelek) ellenére is tudják tálalni a kitűzött extra profitot az anyabankjaik felé. Ez korrekt?????????
Én levélben kértem, hogy indokolják meg az én kamatemeléseimet. Persze olyan hangnemben kaptam válaszokat és olyan semmilyen indokkal, mint pl: a Góbi sivatagban elfingta magát egy teve és ezért magasabb kamatot kell áthárítsanak felém....
És miért ültek ilyen sokáig az elkészült leveleken????
Erre a bankszövetség egy tisztségviselőjének a riportjából derült ki, hogy amiért ilyen példa nélküli módon elszámoltatják a tisztességtelenül ellopott pénzeket és még vissza is kell adniuk...... Hát-e miatt amolyan kis nevetséges bosszúszerűen, az utolsó pillanatig feszítik az idegeinket.
Szóval ezek után még ha fizetnének érte sem mennék a közelükbe sem.
"az autóhitelek forintosításával és egyéb felmerülő kérdésekkel az elszámolási folyamat lezárása után foglalkoznak majd. "
A válaszokban írt számokkal számolva, a visszajáró összegek kb 12,7% , 23,71 % , 34,26 % és 37,5 %, és 29,9 %
A számok szerint, minnél hosszabb ideig fizette a hitelt valaki (és a tisztességtelen kamatemelés miatti többletet), annál nagyobb ez a százalék. Aki korán végtörlesztett, annak kevesebb a százalék, mert kevesebb ideig fizette a kamattöbbletet.
Persze az arány e mellett függ a hitel felvételének időpontjától, induló kamattól, hányszor volt kamatemelés, stb.
Kérdező, mi hitelünk is hasonló, mi 4,5% referenciakamatról indultunk 2006 végén. Harminc feletti százalékra számítok (kb 35 %-ra) saját számítás, és a példák alapján is. Levelet lehet csak jövő héten kapunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!