Akik már megkapták az elszámolást leírnák a pontos összeget? (főleg autóhitelekre vagyok érdekel, de írjon mindenki aki tudja)
Mikor, melyik banknál, felvett összeg, eddig befizetett, vés persze a visszakapott pénz?
Azért érdekel főképpen mert a Merkantilnál van autóhetünk és a befizetett összeghez képest szerintem ki akarják szúrni a szemünket (2008 január Merkantil, 3,9 millió a felvett, eddig 5,45 millió visszafizettünk, elszámolás 188.000 HUF)
Hát, ez tényleg nem túl sok. :( Mi még nem kaptunk semmit. Raiffeisen, 2006. április, 3 millió, 10 évre, autó.
Ha lesz valami infóm, írok.
Ez a kalkulátor mennyit mutat neked? Irányadónak talán jó lehet...
Tehát hogy pontos legyek eddig a 118 ezres elszámolással befizettünk: 5 635 472 HUF-ot
és tartozunk még: 2 494 376 HUF-tal
Az eredeti szerződésben 5,85 millió szerepel ami nem is lenne gond (illetve fair lenne)
na így már kicsit vészesebb ugye?
Szia!
Budapest Auto. 2008.-> 1 490 000 Ft
Eddig kifizetve:(szerintem->) 3 050 749 Ft. (budapest auto szerint->) 2 846 000 Ft
További követelés a "mentőcsomag" előtt: 1 832 296 Ft, míg a "megmentés" utáni követelés 1 375 225 Ft.
Előző törlesztőrészlet: 59 000 Ft.
Jelenlegi törlesztőrészlet: 49 000 Ft, de folyamatosan emelkedik. (2015.07-ben már 60 000 Ft lesz, 2016.04-ben 121 000 Ft, az utolsó havi pedig 489 000 Ft 2016.06-ban, a kiküldött tájékoztató szerint.)
Szummázva, a bank összes követelése az 1 490 000 Ft felvett CHF alapú kölcsön megmentés előtt 4 883 045 Ft, megmentés után pedig "csak" 4 425 974 Ft.
Amit hiányoltam az elszámolásból: Kölcsön folyósításkori árfolyam különbözetből adódó tőke csökkenés, az elméleti alap CHF devizában nyilvántartott összeg alakulása, értéke (sehol sem látszik CHF az elszámolásban, csak ott, ahol felhívják a figyelmet arra, hogy HUF/CHF ingadozás esetén változik a törlesztőrészlet), illetve magyarázatot arra, hogy a budapest auto és a saját befizetések nyilvántartása között miért van ~200 000 Ft különbség. (Postai bizonylatok, átutalások bizonylatai megvannak, átszámolva)
A panaszlevélhez szükségesek a bizonylatok másolatai és a számítási hibák leírása, magyarázata, csatolmányai. A kiküldött elszámolás rendezetlensége, nehéz követhetősége miatt ez időbe fog kerülni. (30 nap)
Szóval a felvett összeg háromszorosa lesz visszafizetve a megmentés után. Juhééé
Bocsi de erre a kalkulátorra írták hogy nem az igazi
de egyébként egy 100 ezerrel mutat többet ha jól értelmezem.
A kalkulátor szerint nekem összesen lenne még 250 000 HUF tartozásom. Ezt még el is fogadnám. De sajnos a valós elszámolás kicsit több mint 1 000 000 Ft-tal eltér. :S
6-os! Ez botrány! még a végén tényleg kiderül milyen jó fej a Merkantil nekünk csak a felvett összeg kicsivel több mint kétszeresét kell visszafizetni!
mindegy mi tuti nem fogadjuk el az elszámolást. rosszabb gondolom nem lehet? vagy de?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!