Szerintetek érdemes a végtörlesztett svájci frankos hitel után kérnem az elszámolást? Részletek lent.
Úgy tudom, hogy a 10 000 ft-os díj befizetés csak 180-as arfolyamon, kedvezményesen végtörlesztett ingatlanhiteleseket terheli! Egyéb esetben a bankok automatikusan küldik meg az elszámoló levelet még a lezárt szerződéses ügyfeleknek is ( amennyiben a törvényben megjelölt 2009.07.26. napot követően szűnt meg).
Én megreszkíroznám, de igyekezni kell, mert MA jár le a határidő!
Ez egy kicsit zavaros nekem. Te kedvezményesen (törvény által) végtörlesztetted a hiteledet? Vagy éppen 180 ft volt a svájci frank és úgy tisztáztad ki saját elhatározásból?
Vagy esetleg a dátumot írtad el, mert 2011 végén lehetett kedvezményesen végtörleszteni.
Az elszámolási törvény csak a kamatemelést és az árfolyamrést tekinti tisztességtelennek, az árfolyam emelkedésből fakadó terhet azonban teljes egészében az adósra hárítja.
Nálad a végtörlesztéskor ez pont fordítva történt. Akkoriban a törvényhozók az árfolyam emelkedés terhét szándékoztak csökkenteni, de a szerződés egyéb tisztességtelen részeit nem orvosolták.
Ha most kérsz elszámolást akkor képletesen az egyik zsebedbe töltenék, de a másikból kihúznák a pénzt. Egyelőre senki sem tudja, hogy összességében jól járnál-e.
Egy szakértő baráti áron kb. 50 eFt ért kiszámolná.
Ugyanezt a számítást a bank elvégzi 10 eFt-ért.
Tekints erre a pénzre úgy mint egy Lottó szelvényre.
A nyerési esélyed kb. 20% arra, hogy kb. százezret vissza kapjál.
Ha nyersz, akkor még a 10 eFt-ot is visszakapod.
Ha Erste hiteles vagy akkor azért jók az esélyeid, mert Ők számolták a legmagasabb árfolyamrést.
Ha OTP hiteles vagy akkor meg azért, mert Ők képesek voltak a kölcsönfelvétel másnapján kamatot emelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!