Kapott már vissza valaki a devizaelszámolás miatt pénzt Mencartin banktól?
Értem hogy nem jól írtam,de 13 éves vagyok és csak diktálták a nevét a banknak,és valójában ez nem nekem fontos úgyhogy nekem aztán teljesen mindegy.De a nagymamának fontos lenne.Szóval örülnék ha kapnék ÉRTELMES választ is.
Megértéseteket köszönöm!
A vonatkozó törvény szerint. A pénzügyi intézményeknek a tisztességtelenül elvont összegeket és az egyéb elszámolási tudnivalókat tartalmazó értesítőket a deviza alapú kölcsönöknél 2015. március 1. és április 30. között, a devizában törlesztettek és a forinthitelek esetében 2015. augusztus 1. és szeptember 30. között kell megküldeni az ügyfeleiknek.Az elszámolások pénzügyi teljesítése az értesítő levelek kézbesítése előtt is lehetséges a jogszabály szerint, ám ez nem rövidíti le a fogyasztókat megillető jogorvoslati lehetőségek határidejét.
Tehát a fentieket kiegészítve, akinek van élő számlája a hitelt vezető/vezetett banknál, az már sok esetben március végén megkapta a pénzt a számlájára, illetve folyamatosan kapják a jóváírást az emberek. Amennyiben még élő hitele van, természetesen a hitelszámláján kerül jóváírásra az összeg, tehát effektíve nem kap vissza "felhasználható" összeget, csak az akinek már lejárt a hitele. Ha nincs élő folyószámlája a hiteles banknál már, annak sajnos meg kell várni az elszámoló levelet, és az abban foglalt utasításokat kell követnie, hogy a pénzéhez juthasson.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!