Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik banknál érdemes lakáshi...

Melyik banknál érdemes lakáshitelt felvenni? Mire kell figyelni?

Figyelt kérdés
2010. febr. 17. 23:40
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:

Azt kell legelőször tisztázni, hogy Te személy szerint mennyire vagy hitelképes a jelenlegi banki szigorítások, új kormányrendeletek alapján és a kinézett lakás megfelel-e fedezetnek.

Csak ezek után érdemes szétnézni, hogy hol, milyen feltételekkel kapnátok hitelt.

Annál a banknál érdemes lakáshitelt felvenni, ahol a Te hitelképességed a legjobb, de ez elsősorban a személyes adataidtól és a megvásárolandó ingatlantól függ.

Egy hiteltanácsadó

2010. febr. 18. 07:26
 2/49 A kérdező kommentje:
Voltam már több bankban, a hitelképességgel nincs gond (bejelentett munkahely, normális fizetés, a lakás fele kb. megvan önerőként). Csak azt szeretném megtudni, hogy kinek melyik bank jött be legjobban? Tettem már fel ilyen kérdést, ott elég eredménytelen volt, mert senki nem segített érdemben, mintha senki nem vett volna fel hitelt mostanában, de azért próbálkozom.
2010. febr. 18. 11:07
 3/49 anonim válasza:
Amennyiben egyedül intéznéd ,elég nehéz a helyzeted.Minden bankról lehet hallani jó és rossz dolgokat is egyaránt.Szerintem keress egy pénzügyi tanácsadót(akiről már hallottál ismerőseidtől) ,elvileg ő jobban tudja milyen feltételekkel és melyik banknál célszerű felvenni pénzt a Te esetedben.
2010. febr. 18. 12:25
 4/49 anonim ***** válasza:

Általában mosolyogni, vagy szörnyülködni szoktam a laikus válaszokon, tapasztalatokon ezen a portálon, mert a sok tájékozatlan ember gyakran pont az ellenkezőjét állítja, mint ami a mai magyar valóság a hitelezés terén.

Ez az a terület, ahol egészen biztos, hogy ami igaz/igaz volt másra, máskor, más bankban, más bankfiókban(!!!)az nem lesz igaz rád. Számtalan olyan körülmény, belső szabályzat, emberi tényező, nem publikus dolog befolyásolja a hitelezést, amiről nem tudnak a laikusok.

Ma pl pont havi 5000Ft-ot tudtam lealkudni a tegnapi ajánlathoz képest ugyanabban a bankban, ugyanabban a bankfiókban egy ügyfelemnek, mert én tudtam, hogy az ajánlat sántít, de a banki dolgozó nem tudta, hogy tudom... (Ez sajnos nem egyedi eset.)

A bankban ülő emberek is sok helyen nyereség érdekeltek. Tévedés azt hinni, hogy minden esetben a jobbat, az olcsóbbat ajánlják az asztal másik végén ülők.

2010. febr. 18. 16:21
 5/49 anonim ***** válasza:

Független pénzügyi tanácsadóként dolgozom és ebben a témában igen csak kompetens vagyok.

Sajnos március 1.-től bevezetik az új banki törvényeket ami miatt megnehezedik a hitel felvétel.

amennyiben név szerint csak bankot kérsz:

Axa

UCB Paribas( bár ott ha nincs kapcsolatod megnehezítheted az életed)

Jelenleg ez a 2 intézet a legkedvezőbb.

2010. febr. 19. 00:39
 6/49 A kérdező kommentje:
Tanácsadót kihagynám. Rengeteg jutalékért dolgoznak, inkább magam körbejárom, sikerült már pár embernek egyedül megoldania, én sem vagyok ügyetlenebb:)
2010. febr. 19. 08:25
 7/49 anonim ***** válasza:
Ezt Te honnan veszed, hogy rengeteg jutalékért dolgoznak? Én pl sosem kérek ügyféltől pénzt.
2010. febr. 19. 08:32
 8/49 A kérdező kommentje:
Akkor jószándékból segítesz és a boltban is ingyen vásárolsz?:) Nekem 4-6 % közötti jutalékot mondtak, akiknél jártam.
2010. febr. 19. 08:34
 9/49 anonim ***** válasza:
Nem, én a bankoktól kapok fizetést és mivel annyira jó vagyok a szakmában, nekem az a pénz untig elég:)
2010. febr. 19. 08:37
 10/49 A kérdező kommentje:
És a szerénységed a legjobb tulajdonságod:))
2010. febr. 19. 08:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!