Melyik banknál érdemes lakáshitelt felvenni? Mire kell figyelni?
Azt kell legelőször tisztázni, hogy Te személy szerint mennyire vagy hitelképes a jelenlegi banki szigorítások, új kormányrendeletek alapján és a kinézett lakás megfelel-e fedezetnek.
Csak ezek után érdemes szétnézni, hogy hol, milyen feltételekkel kapnátok hitelt.
Annál a banknál érdemes lakáshitelt felvenni, ahol a Te hitelképességed a legjobb, de ez elsősorban a személyes adataidtól és a megvásárolandó ingatlantól függ.
Egy hiteltanácsadó
Általában mosolyogni, vagy szörnyülködni szoktam a laikus válaszokon, tapasztalatokon ezen a portálon, mert a sok tájékozatlan ember gyakran pont az ellenkezőjét állítja, mint ami a mai magyar valóság a hitelezés terén.
Ez az a terület, ahol egészen biztos, hogy ami igaz/igaz volt másra, máskor, más bankban, más bankfiókban(!!!)az nem lesz igaz rád. Számtalan olyan körülmény, belső szabályzat, emberi tényező, nem publikus dolog befolyásolja a hitelezést, amiről nem tudnak a laikusok.
Ma pl pont havi 5000Ft-ot tudtam lealkudni a tegnapi ajánlathoz képest ugyanabban a bankban, ugyanabban a bankfiókban egy ügyfelemnek, mert én tudtam, hogy az ajánlat sántít, de a banki dolgozó nem tudta, hogy tudom... (Ez sajnos nem egyedi eset.)
A bankban ülő emberek is sok helyen nyereség érdekeltek. Tévedés azt hinni, hogy minden esetben a jobbat, az olcsóbbat ajánlják az asztal másik végén ülők.
Független pénzügyi tanácsadóként dolgozom és ebben a témában igen csak kompetens vagyok.
Sajnos március 1.-től bevezetik az új banki törvényeket ami miatt megnehezedik a hitel felvétel.
amennyiben név szerint csak bankot kérsz:
Axa
UCB Paribas( bár ott ha nincs kapcsolatod megnehezítheted az életed)
Jelenleg ez a 2 intézet a legkedvezőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!