Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan tudnék hitelt felvenni...

Hogyan tudnék hitelt felvenni ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Kb. 10 millió forintot szeretnék felvenni, de

-a házam el van zálogosítva

-autó és házhitelt kell fizetnem, amiknek a törlesztőrészletei nagyon felmentek, ezt nem bírjuk már.

-Adósságrendező, és csökkentő hitelt a bankoktól nem vehetek már fel.

A gázt és a villanyt tavaly kikapcsolták, mert nem tudtuk fizetni, a villanyt sikerült megoldani nemrég, de most azt is részletekben kell visszafizetnünk.

Ha kb. 10 milliót fel tudnék venni, abból ki tudnám fizetni a többi hitelem, és nagyon jó lenne, hogy a mostani havi 200000 ft helyett "csak" 60-80000et kellene fizetnem.

Van valami ötlet erre a helyzetre?

2010. febr. 16. 21:39
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
10 millióból az összes hitelem vissza tudnám fizetni, és sok év alatt alacsonyabb törlesztőrészletekkel azt is vissza tudnám fizetni.
2010. febr. 16. 21:41
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk pont most küldött a Tesco egy pont ilyen ajánlatot, de szerintem már sokan szakosodtak hitelkiváltásra. Nézz körül!
2010. febr. 16. 21:51
 3/19 A kérdező kommentje:
Rengeteg helyen érdeklődtünk, mind olyan, hogy kell, hogy legyen fedezet, mondjuk a ház, de az már el van zálogosítva.
2010. febr. 16. 21:56
 4/19 anonim válasza:
83%
Ugy látom, a leírtakból, hogy már most sincs semmid. Szerintem ilyen helyzetben, amikor ennyire el vagy adósodva nem hinném, hogy jó ötlet hitelt felvenni, én legalábbis nem tenném. Egyébként miből fogod majd visszafizetni? Az a baj, hogy sok ember úgy gondolja, hogyha hitelt vesz fel akkor megoldódnak a problémái (akárcsak a drogosok esetében, rémlik? csak ők drogot használnak hogy megoldódjanak a problémái). Ha sikerült felvenned valahogy hitelt, akkor utána azt kellene szerintem csinálnod, hogy venni kéne még fel valahonnan máshonnan is TV-re, kávéfőzőre, nyaralásra is, mert így nem élet az élet, hogy mindig csak fizetni kell, de elkölteni nem lehet.. aztán ha majd magad körül mindenkit adósságba rángatsz és a körülötted élők életét végképp szétzúztad a hitelekkel (nem mintha már nem igy nézne ki a helyzet), akkor ajánlom iratkozz be valamilyen hitel-elvonó kúrára. (olyan ez a hitelfelvétel-kényszer, mint a drogosok napi adagja, fogadok hogy ugyanolyan frappánsan te is meg tudnád magyarázni a dolgot, mint a drogosok). Fogyasztásmánia.
2010. febr. 16. 22:49
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Azt a hitelt is be kell vonni a hitelkiváltásba, amire a jelzálog van kihelyezve.

Csak gondolom, ha nagyon felment a törlesztő, ez a forintromlás miatt van, és igy lehet hogy a ház nem is ér annyit,mint amennyi hitel devizában rajta van..

2010. febr. 16. 22:55
 6/19 anonim ***** válasza:
Hát ezt a kérdést mintha én írtam volna:( Szinte minden egyezik az én gondommal. Még az összegek is.Próbáltam már én is mindent de nincs kiút. Túl vagyunk hitelezve. Egy másik ingatlanra felvett hitel lehetne a megoldás. De ki az a bolond aki engedné,hogy a házát leterheljék??? Családon belül sem engedném én sem. Ez van sajnos. Ne várj csodát......
2010. febr. 16. 23:04
 7/19 anonim ***** válasza:
78%

A 22:49-esnek az utolsó szóig igaza van!

Gondolom a BAR listán is rajta vagy, ha a bankok nem adnak már hitelt. Ha ennyire elszálltál, akkor biztosan túlnyújtóztál a takaródon. Add el az autód, spórolj veszettül, dolgozz többet, és gondolkozz, hogy hol rontottad el. És tanulj belőle.

2010. febr. 16. 23:05
 8/19 anonim ***** válasza:
Sajnos nálunk is ez van, dettó:(((
2010. febr. 17. 08:28
 9/19 anonim ***** válasza:

Hitelre hitelt felvenni? aztán annak a törlesztésére veszel fel hitelt? Max. az adósságrendező hiteleket érdemes megnézni, a Budapest Banknál van ilyen, de ezen kívül így is épp elég a tartozásozok és a banknak semmi garancia nincs arra hogy fizetni tudjátok. mivel tudjátok ezt garantálni? Az elzálogosított házzal, az eddig sem fizetett vilannyal vagy a hitelből vett autóval?

Amúgy is ilyen helyzetben minek kellett még autó is hitelre? Sajnos ma az emberek nagyrésze egyáltalán nem gondolkodik hitelfelvétel előtt.

Mennyi bejelentett jövedelmed van?

2010. febr. 17. 23:43
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Ne szentségeljen senki!!!

A legtöbb ember rosszul járt mert NEM MEGFELELŐEN TÁJÉKOZTATTÁK a deviza hitelek esetén milyen árfolyam kockázatok lehetnek. Így könnyen áteshetett aló túlsó oldalára.

Érdemes hitelt felvenni ha a kiváltásával futamidő hosszabbításával csökkenteni lehet a törlesztő összegét.

Vannak lehetőségek aktív KHR listás ügyfeleknek is kedvező hitelt intézni.( jelzem hogy már nem BAR listának hívják)

2010. febr. 19. 00:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!