Hogyan értendő a banki hitelnél az induló törlesztés?
inkább nőni fog, vagyis eddig ez volt a tendencia. politikától függ, hogyan alakulnak a kamatok.
de ez le van írva a szerződésedben.
pl. az enyémben úgy szerepel, hogy 6 hónapos kamatperiódusok vannak, azaz 6 hónapig ugyanannyit fizetek, aztán módosítanak valamit a piac aktuális állapota szerint, és onnantól 6 hónapig megint ugyanazt az összeget fizetem.
én 4 éve fizetek, azt figyeltem meg, hogy nőtt az összegem. nem sokkal, 4-5 ezerrel a 4 év alatt.
De van ilyen hitel, a hiteleknél te döntöd el milyen hosszú távra fixálod a kamatát
Maximum 5 évre lehet azt hiszem, ami azt jelenti, hogy 5 évig nem változik a kamat semmiképpen, ezért cserében nagyobb kamatot kell fizetned, mintha csak 6 hónapra fixálnád a kamatot, de ez érthető, mivel a bank kockázatot vállal azzal, hogy 5 évre előre fixálja a kamtodat.
Ha van őneröd akkor de feltudod venni.
Törvényileg a lakás árának a 20% a minimum önerő, de bankja vállogatja mennyit kérnek.
Mi 5 éve vettünk fel forinthitelt.
68.000.- volt az induló törlesztő (6 hónapos kamatperiódus). A legtöbb 72.000 volt, amit fizettünk eddig, most 69.000.- Szóval nem sokat változik.
A ház árának 20%-át tettük le önerőnek, de kevesebb is elég lett volna, mert a felbecslő többre becsülte, mint a vételár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!