Diákhitel 1 nem-törlesztés külföldre költözés mellett?
10 éve vettem fel az első diákhitelt 5 éven át a tanulmányaim fedezésére és mivel azután még letettem nappalin még egy diplomát csak most kell megkezdeni a visszatörlesztést ami 3.3 misire nőtt. Így a kalkulátor szerint30ezres törlesztés mellett kb még 20 évig fizethetném vissza.
Az 5 éves elévülés mellett és most már hogy 2014-től semmiféle felszólítás meg levél nem szakítja meg az elévülést lehet hamarabb letudnám ilyen módon. Van valakinek tapasztalata hogy külföldi bejelentett fizetésből is vonja a nav amit kell? Ház, hitel, ilyesmi nem érint.
Vannak ismerősök akiket megtaláltak a diákhitel tartozás miatt, és inkább fizetik.
Kérdezhetek valamit?
Írtad, hogy 10 éve vetted fel a diákhitelt. Az elmúlt időkben nem változott a lakcímed? Ha változott jelezted a cég felé akiknél felvetted a diákhitelt?
Változott, jeleztem. Akkor kellett volna elkezdeni a nemfizetést, így mára kb. le telt volna.
Utolsónak meg köszi a bizalmat de többek között gépészmérnök is vagyok úgyhogy nem aggódom a mosogatás miatt, viszont annak a havi 100 eurónak lenne jobb helye is, mondjuk a szüleimnél. Habár 200-al 8 év alatt lemegy.
első vagyok.
Szóval változott a lakcímed. Nos akkor lehet mégsem évült el. Tapasztalatból mondom, hogy valamiért a régi címre küldtük a felszólításokat ha az új címen nem veszik át.
Így lehet nem is évült el az ügyed. Ugyanis ha a régi címedre küldték a levelet akkor teljesen mindegy, hogy átvetted vagy sem, a levél elküldéséről dokumentum készül amivel a cég tudja igazolni, hogy ők rendszeresen próbáltak veled kapcsolatba lépni.
HA tudsz érdeklődj utána, mert hiába mész külföldre, a tartozásod akkor is megmarad.
Egyébként nem is értem, hogy jut eszedbe,hogy ne fizesd vissza. 10 évvel ezelőtt azért jól jött, hogy bíztak benned, és kaptál kölcsönt. Nem ajándékba kaptad, hanem csak kölcsönbe. Vissza kéne utalnod ahogy ígérted amikor a szerződést aláírtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!