Diákhitel 1 nem-törlesztés külföldre költözés mellett?
10 éve vettem fel az első diákhitelt 5 éven át a tanulmányaim fedezésére és mivel azután még letettem nappalin még egy diplomát csak most kell megkezdeni a visszatörlesztést ami 3.3 misire nőtt. Így a kalkulátor szerint30ezres törlesztés mellett kb még 20 évig fizethetném vissza.
Az 5 éves elévülés mellett és most már hogy 2014-től semmiféle felszólítás meg levél nem szakítja meg az elévülést lehet hamarabb letudnám ilyen módon. Van valakinek tapasztalata hogy külföldi bejelentett fizetésből is vonja a nav amit kell? Ház, hitel, ilyesmi nem érint.
"Itt megint leîrom, hogy a külföldre költöző emberek közül sokan úgy vélik, mintha más világba csöppennének, ezért a régi adósságok elpárolognak maguktól. Ismerősöktől kapott pénzek esetén fokozottan érvényes."
Na mi van srác? Téged is lehúzott valami "jó" barát?
Mondhatom szép vagy. A pénzt elfogadod, de amikor vissza kell adni akkor már lépnél le.
Jobban jársz ha minél előbb elkezded visszafizetni. Ugyanis a tartozásra késedelmi kamatot is felszámolnak, tehát ez egyre jobban duzzadni fog.
Ha nem sikerül veled kapcsolatba lépniük akkor a tartozást kiadják egy behajtónak aki igazából csak fenyegethet, nem csinálhat semmit.
Ha viszont a behajtó sem jár sikerrel akkor továbbadják a tartozást a végrehajtónak, aki a naprendszer végében is meg fog találni és le fogja tiltani a számládról a törlesztést. Előle talán csak Észak-Koreában vagy egyéb hasonló országban van menekvés.
Az, hogy nem kapsz felszólítást, vagy csak ritkán, teljesen normális dolog. Nagyon jól tudják hogy mennyi idő van hátra. Pontosan azért szokták minél jobban elhúzni hogy a késedelmi kamatokat rá tudják tenni és többet kaszálnak rajta.
Most nyugodtan elsunnyoghatod azt a 3.3 millió ft.-ot, de pár év múlva úgy is meg fognak találni és ha tetszik, ha nem, akkor már ennek simán a dupláját kezdik el letiltani a fizetésedből még külföldön is.
"Szerintem szánalmas a viselkedés amit előad. Tanult a pénzből, erre nem akarja visszafizetni. Komolyan mondom én fizetést se adnék az ilyen embereknek pár hónapig.
"
szégyen, hogy ebben a k**** országban se azt nem fizetik ki, hogy tanuljunk, pedig akkor miért fizetjük az adót? és még ha már kifizettük se tudunk annyit keresni, hogy amellett, hogy megélünk törleszteni is tudjunk.... ez az egész egy trágyadomb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!