Tudok úgy pénzt lekötni, hogy csak 1 év múlva vehetem ki?
Figyelt kérdés
Szeretnék egy nagyobb összeget lekötni.az lehetséges,hogy lekötöm 1 évre úgy,hogy azt ne tudjam hamarabb kivenni?van ilyen lekötés?ha van,mi a neve?vagy csak úgy lehet pénzt lekötni,hogy hiába lekötöm 1 évre,de bármikor hamarabb kivehetem?2015. febr. 18. 14:57
1/2 TamásTóth válasza:
A legtöbb lekötés, olyan hogy nem veheted ki adott időtartamig, bármelyik banknál léteznek ilyenek az időtartamot te határozod meg. (kiveheted az adott idő elött is a pénzed, de akkor nem kapod meg a akamtot és van plusz kezelési költség)
Az olyan lekötések, amiknél bármikor hozzányulhatsz a pénzedhez (ingyen) kevesebb kamatot adnak általában. Ilyenek általában a tőkvédett likviditási papírok, de ezek általában valamilyen kereskedés formájában vannak. (tözsdén, befektetési alapok szoktak ilyeneket szolgáltatni)
2/2 A kérdező kommentje:
Engem olyan lekötés érdekelne,amit egyáltalán nem vehetek ki 1 évnél hamarabb.van ilyen lekötés?
2015. febr. 18. 21:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!