Szeptembertől egyetemista leszek Pesten ( vidéki vagyok, tehát keveset leszek itthon). Van 400.000 Ft megtakarításom, és nyílván nem szeretném itthon tárolni, leéghet a ház vagy ki is rabolhatják stb. Nem szeretnék belőle meggazdagodni, de azért egy minimális kamat szükséges lenne, hogy legalább egy pár ezressel több pénzt vegyek ki. Fontos még az is, hogy könnyen hozzáférhető legyen, ha netán jön valami hirtelen nagy kiadás. Valakinek van valami ötlete?
2015. febr. 14. 12:30
1/8 anonim válasza:
Online bank fiók feltörésnek legalább akkora a kockázata, mint, hogy kirabolják a házatok, és meg is találják a pénzt.
Amúgy annyi pénz pár száz forintot fog csak kamatozni.
Én OTP direkt-ben szoktam neten lekötni, arra jó, hogy fedezze a fiók havidíját, de másra nem.
2015. febr. 14. 12:35
2/8 anonim válasza:
Ekkora összeget nem kötnél le hosszútárva, egy olyan takarékbetétet választanék, ami automatikusan újra leköti magát a kamattal együtt, 3-4 havonta, aztán ha neadj isten nagy szükséged van rá azonnal ki lehet venni.
2015. febr. 14. 12:38
3/8 anonim válasza:
A pár száz forint kamat erősen alábecsült összeg, valójában rosszabb esetben 10 000 forint lehet egy évre. De nyilván nem ebből akarsz meggazdagodni.
Az online bank feltörésének kockázatával számolni teljesen értelmetlen dolog a tokenes védelem miatt (ez lehet, hogy nem minden banknál van, de az enyémnél igen)
Az külön megdöbbentő számomra, hogy az OTP-nél fizetni kell a netbankolásért. Az én bankomnál ingyen van maga a hozzáférés. Nyilván a tranzakciókért fizetni kell.
Tehát a kérdezőnek annyit tudok mondani, hogy az OTP-ben nem érdemes szerény véleményem szerint.
2015. febr. 14. 12:41
4/8 anonim válasza:
3) Te kinél bankolsz?
2015. febr. 14. 12:43
5/8 anonim válasza:
Most nem érdemes bankba tenni, mert amikor ki akarod venni vagy átutalni, az többe fog kerülni, mint amennyi a kamat. Talán én gépkocsinyereménybetétkönyvet vennék vagyis vettem is, addig hátha kisorsolnak. Utána azt vissza lehet váltani ugyanannyiért mint amennyiért veszed.
2015. febr. 14. 13:05
6/8 anonim válasza:
4.
CIB Bank
2015. febr. 14. 13:07
7/8 A kérdező kommentje:
Végül is a gépkocsi nyereménybetét nem rossz ötlet, ha amúgy sem kamatozik semmit a megtakarítás.
2015. febr. 14. 13:13
8/8 anonim válasza:
Van nekem is már évek óta, de még nem nyertem :( igaz csak egy db 20-as van lekötve.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!