Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 1-2ezer forintot több évre...

1-2ezer forintot több évre szeretnék lekötni és kamatoztatni. Milyen módja van ennek?

Figyelt kérdés
2015. febr. 7. 09:14
 1/7 anonim ***** válasza:
1-2ezer???
2015. febr. 7. 09:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Rajta hagyod a számlán lekötés nélkül, kb havi 10-20 forintot talán jóváírnak, de a kamatadó és kezelési költség, valamint a pénzfelvét díja el is viszi.
2015. febr. 7. 09:46
 3/7 anonim ***** válasza:
5%-os kamattal számolva ha 50 évre lekötsz 2000ft-ot, akkor 23000ft-od lesz. De akkor még nem számoltál az inflációval, valamint azzal, hogy a számla egyéb költségei ennél jóval drágábbak.
2015. febr. 7. 10:14
 4/7 anonim ***** válasza:
akkor inkább pakolj 1,1-es szorzókat tippmixen
2015. febr. 7. 14:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ennyit nem is lehet. Nekem néhány tízezer forintom van félretéve, én is gondolkoztam rajta, h fél-egy évre lekötöm, addig nem kell. Netbankon meg lehet(ne) csinálni, de ahhoz, hogy egy kicsit is megérje, több pénz kell. Ha keveset akarsz, akkor meg nem 5%-ot ajánlanak, hanem 1-2-t.

Ezért jelenleg egy számlán pihen a pénzem, és ne gondold, hogy 20 ft kamatot fogsz rá kapni, mert én az 50 ezerre kaptam annyit.

Nincs olyan bank, ami 2000 ft lekötését aláírja neked. Garantálom, hogy megmosolyog az ügyintéző, ha ezt megemlíted neki. Egy számlavezetési díj ma már kb 1000 ft havonta, kinek érné meg ilyen pici összeget évekig őrizni?

A bank azért akarja az emberek pénzét lekötéssel megszerezni, mert amíg le van kötve, addig a bank használja, befekteti, megforgatja. A te kis pénzedet mire használná? Vesz belőle 1 db értékpapírt?

De ha vmi csoda folytán sikerül 23 ezer ft-ra szert tenned 50 év múlva, a jelenlegi tendencia szerint nem fog többet érni, mint most a 2000 ft. De kevesebbet valószinű.

2015. febr. 7. 18:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Kincstári takarékjegyet esetleg vehetsz a postákon, a legkisebb címlet 10 ezer Ft, 2,1 % volt a bruttó éves kamat, amikor utoljára néztem.
2015. febr. 7. 21:15
 7/7 anonim ***** válasza:
2,1 a nettó éves kamat volt, azt akartam írni.
2015. febr. 7. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!