A párom 4 banknak tartozik. Most még tudja fizetni as részleteket, de hamarosan elúszik. Hogyan lehet ezt megakadályozni?
Szeretnék segíteni, de jó lenne kicsit konkrétabban írnod.
Így én is csak olyanokat tudok mondani, hogy hitelkiváltás, halasztás kérése, visszavásárlás...
Hűűű ez egy elég összetett kérdés.Sajnos tapasztalatból válaszolok.
Ha folyószámlára kapja a fizetését akkor a bank(Akinek a párod tartozik) leinkasszózhatja a számláját,ami azt jelenti,hogy az összes fizetését és a számlán levő egyébb pénzt is elviszi!
Ha készpénzben veszi fel a fizetését közvetlen a munkáltatótól akkor a bank bírósági határozattal a fizetése 50 %-át vonathatja le.Az azért nem működik,hogy a te számládra kérje a fizuját,mert a munkahely csak annak utalhat munkabért aki ott dolgozik,másként nem tudná a könyvelésében ezt elintézni.Ha a számla mindkettőtök nevén van,azt sajna ugyanúgy lehet inkasszózni és akkor a te pénzed is elúszik.
Ha a bank felmondja a hitelszerződést akkor már csak a behajtócégekkel lehet egyezkedni.Ha nekik sem tud fizetni (ami sokkal több mint az eredeti összeg mert itt már bünti kamat és a behajtó cég számlája is rájön)bírósági végrehajtást kér a bank.Ilyenkor először az autót,majd az ingatlant árverezik el,ha ez sem futja a tartozást,akkor pedig jönnek az ingóságok(bútorok).
Amit tenni lehet ellene olyan jövedelemmel kell rendelkezni amiből nem vonhatnak,pl.gyed,anyasági,gyes stb.Ez gondolom a ti esetetekbennem megoldható.
Ha van gyermeke előző házasságból,akkor lehet kérni hogy a gyerektartást a fizetéséből vonják hivatalosan,ez első ranghelyen áll és ha ez kitölti az 50%-ot (és ugye a fizuját kp-ben kapja nem számlára)akkor onnan már nem vonhatnak mást.Ilyen esetben célszerű mindent leíratni az ember nevéről.Ja és ha a tartozást 5 éven belül nem tudják behajtani lehet kérni a bíróságtól a megszüntetését.Magyarán elévül.
Én annó mint vállalkozó tönkre mentem,rengeteg hitel,apeh tartozás van a nevemen.Kb10 millió ft.
Eladtam a házam és a következőt már a kislányom nevére vettem.A belső berendezés ajándékozási szerződéssel szintén a gyerekem nevére került.Jelenleg gyeden vagyok,majd jön a gyes ez ugye így 3 év (ezekből semmi sem vonható).Ha letelik főállású anya leszek további 4 évig.Így már bőven letelik az öt évem.A párom is hasonló cipőben jár(apeh milliók).Ő az előző házasságából lévő gyerkőcökre vonatja a fizetését még vagy 10 évig.Neki is kilőve az adósság behajtása.
Remélem tudtam valamit segíteni ebben a nehéz ügyben.
A fizetését a munkáltatói oldalon tiltják le, nem a munkavállalói oldalon, tehát a letiltott jövedelmet EL SEM UTALJÁK neki (függetlenül, hogy saját vagy más számlájára megy).
Az "idegen" számlára történő utalást pedig nem igazán preferálják a munkáltatók. Előnye az, hogy a számla nem inkasszálható, mivel nem az adós nevén van.
A végrehajtó az ingatlant - ha van - azonnal végrehajtás alá vonja [tehát a végrehajtási jogot bejegyzi], viszont foganatosítani csak akkor szokta, ha nincs más. Az első művelet a jövedelemletiltás. Ha onnan reális időn belül térül az összeg, akkor nincs más foganatosítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!