Hogyan lehet megakadályozni, hogy férjem adósságai miatt az én nevemen lévő ingatlanból elvigyenek dolgokat? Konkrét példája van valakinek?
Ne engedd, hogy a lakásodba bejelentkezzen!
Se "állandóra", se "ideiglenesre"...
Pl.: Zalatnay a házát (ügyesen) a lánya nevére íratta, így a hitelezői az ingatlant nem foglalhatják le...
Ám arra nem gondolt, hogy a berendezési tárgyait, értékeit elvihetik : bekopogtattak a végrehajtók és hatóságilag lefoglalták a drága bútorait, festményeit...
Valami olyasmiről lehetett olvasni, hogy azzal próbálta visszaszerezni ezeket a cuccokat, hogy ez sem az ő tulajdona, hanem valami kft-jé... (Erről utólag gyártottak valami papírokat?)
Na, a végét a történetnek már nem írták meg.
Annak is érdemes lenne utánanézni, hogy a házastárs automatikusan adóstárssá is válik? (Én valami ilyesmiről is olvastam valahol.) Csak akkor nem adóstárs, ha közjegyző előtt nyilatkozik, hogy nem vállal felelősséget a házastársa adósságaiért... Ezt a válófélben levők szokták megtenni.
Ha az ingatlan,ami a neveden van már a házasságkötés elött is a tied volt, akkor az a te külön vagyonod, ebben az esetben nem felelsz ezzel a férjed adóságaiért.
Ha már az esküvö után vetted, akkor viszont mindegy, hogy kinek a nevén van, közösnek számit - kivéve, ha van házassági szerzödésetek és igazolni tudod, hogy csak a te pénzedböl lett véve.
A férjed adósága is "saját vagyon", ha a házasság elötti, ha a házasság alatt vette fel, akkor közös, neked ugyanúgy kell fizetni, mint neki - függetlenül attól, hogy kinek a nevén van.
A házasság vagyonközösséget jelent, amit ennek az ideje alatt vesz valamelyik házastárs (függeltenül attól, hogy vagyontárgy vagy adóság), az közös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!