Legyek-e a hitelfelvevő úgy hogy nem én törlesztem hanem a kezesek? Fiam kért meg, mert ős és a menyem nem kap, így az én nevemre vennék fel
A fiam nevén van hitel,így ő nem kap elvileg, menyem gyesen van, megkértek, hogy az én nevem alatt vennének fel 2 millió forintot , ugy hogy ők törlesztenék kezesként. Ennek van e valami hátulütője, mikre kell odafigyelnem, nehogy át legyek verve. Lehetséges e igy ez a dolog, mert kicsit furcsállom
Segítséget köszönöm
NE TESSÉK FELVENNI HITELT!
Hitelfelvételkor a bank alaposan megvizsgálja, hogy a hitelfelvevő hitelképes-e. Nem véletlenül. A bank olyan személynek ad hitelt, aki feltételezhetően vissza is tudja azt fizetni. Ha a bank úgy ítéli meg, hogy az Ön fia és a menye nem tudná törleszteni a hitelt, akkor elutasítja a hitelkérelmet.
No mármost. A bank azt mondja, hogy a fia és a menye nem tudja egy 2 milliós hitel részleteit törleszteni.
Ön felülbírálná a bank döntését? Merész dolog... Nagyon merész...
Még valami. Nincs olyan, hogy Ön másnak vesz fel hitelt. A hitelt Ön veszi fel, magának. Hogy a pénzzel mit csinál, az senkit nem érdekel. A hitel az ÖNÉ. Nem másé.
Ha ennek ellenére úgy tetszik gondolni, hogy tud ajándékba adni a kamatokat és egyéb költségeket is belekalkulálva 3 millió forintot a gyerekének, hát tegye.
Ha ÖN vállalja, hogy kifizeti a hitelt, ha a fia bármi miatt mégsem fizetné, és ezt örömmel teszi, mintegy ajándékként a fia és a menye részére, akkor tegye. De tényleg csak úgy, ha emiatt semmi rossz érzése nem lesz, és ha ez nem ront a kapcsolatukon!
Kényelmetlen a szituáció, de ha az átverés gondolata egyáltalán felmerült önben, akkor azt javaslom, hogy NE tegye! Ne vegyen fel hitelt másnak! Álljon ellen az érzelmi zsarolásnak is, amivel a fia esetleg próbálkozni fog. (Pl. nem láthatja az unokát stb...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!