Lakáshitelt vennék fel, max 4M Ft-ot. Érdemes a hosszabb futamidőt választani?
Bízd rá egy tanácsadóra aki ki tudja neked számolni.
Én mondjuk olyan törlesztőt vállalnék be, amit akkor is tudok törleszteni, ha valami közbejön (pl. munkanélküli időszak)
Az a legjobb, legkedvezőbb megoldás, amit leírtál.
Indíts a leghosszabb futamidejű hitel mellé 3 db 57 hónapos, hozam típusú, 20.000Ft-os LTP-t, vagy 2 db 18.000Ft-os, 72 hónapos LTP-t és ezzel zárd le a megtakarítás lejáratakor a hiteledet.
Számold ki, mennyit fogsz összességében visszafizetni. Meg fogsz lepődni.
(egy hozzáértő)
Kiszámoltam az OTP-s 45 hónapos, 3x20000-es ltp-vel, és egy 35 éves, 23000-es havi törlesztőjű hitellel. Hihetetlen, de kb kamatmentes hitel jön ki ezzel a konstrukcióval, ha a 45 + 3 hónap végén végtörlesztek a 3 db ltp-s számlából!
Persze ez havi 83500 Ft, de ha bármi gond lenne, az ltp-t bármikor tudom szüneteltetni.
Bizony, bizony, így lehet "kamatmentesen" használni 4 évig a bank pénzét, illetve állami támogatásokból fizetni a kamatot:).
És ha szemfüles vagy, arra is találhatsz megoldást, hogy a hozam módozatú LTP-nél csak 50%-os legyen a nyitási költséged és még folyószámlát se kelljen nyitnod az OTP-ben.
kieg az előzőhöz.
A kalkulátor szerint a 3 db 45 hónapos LTP mellé jobb a 30 éves futamidejű hitel, mert kb. így lesz a hitelnél a tőketartozás a 4. év végén egyenlő a 3 db LTP-ből kihozható saját megtakarítással.
Jól sejtem, hogy a hitel K&H-s, amivel számoltál?
Kaptál olyan ajánlatot is, ahol az LTP-k betörlesztése 4 év múlva díjmentes lesz?
Minél hosszabb futamidőt választasz, annál többet kell visszafizetned a banknak, hiszen annál tovább kamatozik nála a pénzed. Előnye másik oldalról, hogy alacsonyabb a törlesztő részleted. Ha pontos számokat akarsz látni, akkor nézd meg a bankok lakáshitel ajánlatait egy lakáshitel összehasonlító kalkulátorban, amilyen pl ez itt:
"És ha szemfüles vagy, arra is találhatsz megoldást, hogy a hozam módozatú LTP-nél csak 50%-os legyen a nyitási költséged és még folyószámlát se kelljen nyitnod az OTP-ben."
Köszönöm, találtam még ennél is jobb megoldást :)
Nem nagyon szokták hangoztatni a banki ügyintézők, hogy ha minimális összeggel nyitok LTP-s számlát (a számlanyitási díjat azután kell fizetni), de fizetem a maximális havi 20e Ft-ot, akkor a teljes összegre jár az állami támogatás!
Erről korábban egy fórumon olvastam, de rá is kérdeztem az OTP-s ügyintézőnél, és bólogatott, hogy igen, így van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!