Mennyi az ATM-ből való készpénzfelvétel díja OTP-nél?
Olvastam sok helyen, hogy 150k-ig ingyenes, de azt nem tudom, hogy ez az ATM-re is vonatkozik-e.
Egyébként Junior számlám/bankkártyám van, ha ez is számítana.
Csak akkor ingyenes havi 150 ezer forintig (de maximum két almalommal), ha azt kérted.
Amennyiben nem kérted az ingyenes készpénzfelvételt, vagy az ingyenes lehetőségeket elhasználtad az adott hónapban, az itt lévő díjak érvényesek:
Olvastam erről a nyilatkozatos dologról, pont az miatt tettem fel a kérdést, mert utána elbizonytalanodtam, hogy az lehet nem az ATM-re vonatkozik.
OTP honlapján megtaláltam hol kell elfogadni ezt a nyilatkozatot, de ezt a mondatot nem tudom értelmezni:
"Tájékoztatjuk, hogy a Tárgy hónap 20-áig történt nyilatkozat esetében a következő hónaptól, Tárgy hónap 21-től a hónap végéig történő nyilatkozat esetén pedig a Tárgyhót követő második hónaptól biztosítjuk a kiválasztott számlára a díjmentes készpénzfelvételt."
Valaki lefordítaná nekem ezt egyszerű magyarra?
A nyilatkozat akkor lép életbe, ha azt az előző hónap 20. napjáig beadtad.
Példa: Ha még nem adtad le a nyilatkozatot az ingyenes készpénzfelvételre, de megteszed június 20-ig, akkor júliusban már élhetsz az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségével (július 1-től). Ha június 21-én, vagy a hónap azt követő napjain nyilatkozol, akkor csak augusztusban vehetsz fel ingyen pénzt (augusztus 1-től).
(Nyilatkozni csak egyszer kell, nem minden hónapban, ez csak arról szól, mikor lép érvénybe.)
És ez CSAK az ATM-ekre vonatkozik. A bank pénztárában, (valamint a postán is) továbbra is fizetős a készpénz felvétel. Viszont bármelyik belföldi ATM-et használhatod, nem muszáj, hogy OTP-s legyen.
"(Nyilatkozni csak egyszer kell, nem minden hónapban, ez csak arról szól, mikor lép érvénybe.)"
Ezt jó tudni. Én is úgy értettem, hogy ha 20-ig benyújtom a nyilatkozatot, akkor következő hónapba már ingyen vehetek fel pénzt, de gondoltam magamba, hogy nagyon hülye rendszer, ha ezt mindig előre meg kell tenni.
Ha viszont csak egyszer, akkor az nem vészes, bár nem tudom mi értelme az egésznek, ki az, aki nem akarnak ingyen készpénzt felvenni? Max aki nem tud erről a rendszerről.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!