Érdemes euróban tartani a pénzemet?

Érdemes euróban tartanod a pénzed, igen. Jelentőset semmiképp nem fogsz bukni, de inkább csak nyersz vele - vagy legalábbis nem veszítesz.
A forint nem fog sajna számottevően megerősödni egy jódarabig.

Ez nem igaz!
Nekem az eddigi ügyfeleim csak vesztettek vele. Utánanézek neked hétfőn, megkeresem az árfolyamokat, és levezetem, hogy miért.

Itt vagyok.
2009.06.29-én 1M forintodat átváltod euróra 283,08-as árfolyamon. Ezért kapsz 3.532 eurót. Ezt lekötöd 4%-os kamaton, ma van 3588,46 euród. Ma az árfolyam 266,97 Ft, tehát a te 3588,46 euród 957.984 forintot ér (a banki költséget most nem számoltam, ez általában +0.5% konverziós költség szokott lenni).
Ha nem váltod át, akkor 06.29-én lekötöd 10,5%-os kamaton, most van 1.041.885 forintod, ez 83.901 Ft. különbség.
Legalább is akkor, ha nem hiszed el azt a hülyeséget, hogy az euró az Isten!
Persze, ha úgy alakul az árfolyam, akkor lehet rajta nyerni is, de az emelkedésének előbb be kell hoznia a költségeidet( FT-EUR kamatkülönbség, konverziós költség, vétel és eladási árfolyam közötti különbség). És akkor még csak nullán vagy, ennél többet kell emelkedni ahhoz, hogy nyerjél is rajta!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!