Hogyan tudnám pénzemet gyarapítani valutaváltásokkal?
Szóval most van 20 000ft-om, és most a hónapban ennyi is marad (diák vagyok), és szeretnék hozzá gyűjtögetni. Olyan ötletem van, hogy átváltogatom más országok valutájára, és mikor annak az árfolyama felmegy, akkor visszaváltom, és ezt sokszor eljátszanám, és az sem baj, ha csak egy-két száz forintokat nyerek vele, mert sok kicsi sokra megy. Szóval ez így lehetséges lenne? Még kérdésem lenne az, hogy mindig belezavarodtam abba, hogy most melyiket kell nézni, az eladást, vagy a vételt, ha például a forintomat akarom euróba váltani?
És ezeken felül egyéb információkat szívesen fogadok a témával kapcsolatban.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Meg lehet csinálni..
Amelyik a "drágább" azon az árfolyamon veszed, amelyik az olcsóbb azon tudod "eladni" a valutát..
Ha már az megzavar, hogy van vételi és eladási árfolyam, akkor szerintem ne próbálkozz ezzel. Mivel a valutaváltásnál nagy a vételi és eladási árfolyam közötti különbség, egyébként sem kereshetnél ezzel túl sokat.
Ha mégis nagyon vonz ez a dolog, akkor devizakereskedéssel próbálkozz, de először demó számlán, pl, itt:
100% hogy bukni fogsz rajta ha valutát akarsz oda-vissza váltogatni pénzváltóknál (mint pl. ami a tescoban is van).
A "valutázás" mást jelent, magánszemély számára törvényileg tiltott is.
Abszolút működhet a dolog, de Neked talán tényleg egyszerűbb lenne, ha sima bankbetétben tartanád a pénzed!
Pár ökölszabályt felállítasz és mehet a dolog. (pl. eurónál 270 és alatta veszel, 290-től eladsz...) A váltók közt elég komoly különbségek vannak, erre figyelj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!