Van itt olyan ember aki devizahiteles és beperelte a bankot a szerződése semmisé tétele érdekében? Olyanok válaszát várom akik belekezdtek, vagy nyertek esetleg veszítettek.
A spekuláció lényege, hogy az egyik fél nyer, a másik veszít.
A kérdés az, hogy az egyik mennyit nyer, a másik mennyit veszít.
Már meg sem lepődöm, hogy a befektetéseiket, bankbetétjeiket féltő befektetők mérhetetlen igyekezettel próbálnak mindenkit lebeszélni a perlésről.
"Egy pert meg lehet közelíteni úgy is, hogy a szerződés színlelt volt.
A te szándékod forinthitel felvétele volt és forintban is szerettél volna törleszteni."
És itt már bukott is a történet, tessék csak megnézni az akkori forinthitelek kamatait, khmm.
Hitelfelvevőnek esze ágában nem volt forinthitelt felvenni.
Egyébként ha forinthitelt akart felvenni az ügyfél, akkor vajon miért írta alá a devizahitel-szerződést? Ja, hogy feleakkora volt a kamat meg a törlesztőrészlet?
"A bank szándéka szintén az volt, hogy forintban nyújtson kölcsönt és forintban szedje be a részleteket. A bank sosem bocsátott a rendelkezésedre devizát."
Őszintén remélem, hogy nem osztogatsz jogi tanácsokat, maximum csak itt, mert halvány fingod nincs az egészről. (Bocs).
Bepereltem.
Költségmentességet, ill. illetékfeljegyzést kértem.
Az ügyvédnek eddig 40 eFt-ot fizettem.
Várom, hogy kitűzzék a tárgyalást.
Jogalap hitelpiaci törvény felvételkor hatályos állapotában 213. § (1) bekezdésének c) pontja.
Majd ha a bíróság kitűzi a tárgyalást adunk be kereset kiegészítést több pontra is.
Ha a bíróság kimondja a teljes szerződés semmisségét, akkor az elszámolás alapja a jegybanki alapkamat lesz.
Az persze rossz, hogy 12 % is volt a jegybanki alapkamat, de most 3 % körüli, ami nem olyan rossz.
Jelenleg semmi más nem indokolja, hogy a bank a jelenlegi magas kamattal hitelezzen, csak az, hogy az évente kb. 5 % bedőlt hitelek veszteségeit a jól fizető adósokon kompenzálják.
14. vagyok.
Az elszámolás folyósításkori árfolyamon történik, gyakorlatilag úgy mintha fel sem merült volna a deviza nyilvántartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!