Banki lakáshitel tartozás esetén mit vihet a (bírósági) végrehajtó? Gyerekholmit ugye nem?
Köszönöm az eddigi segítő válaszokat!A volt párom az élettársam volt,nem voltunk házasok.Közös jövő miatt lett vásárolva a ház,hogy ne kelljen albérletben élnünk.Én akkoriban gyesen voltam 1 éves gyerekkel.Már 9 éves és az élettársammal közösen neveljük.Értem én hogy meglévő gyerek ingóságait nem foglalhatják,de olyan babacuccot,amihez nem tartozik gyerek (mert még nem vagyok terhes)azt sem vihetik? (Arra hivatkozva hogy még senkié,csak lesz majd a babáé lesz egyszer).
Nincs a nevemen abszolút semmi.Se ház,se örökség,se kocsi.Nem is lesz.Ami egyedül értékes az a számítógépem,e-book reader,szobabicikli...
Én felkeresnék egy ügyvédet a helyedben,mert a vagyonmegosztás lehet hogy kivitelezhető.Sajnos részinformációk alapján biztosat itt nem lehet mondani.
Na meg azt is jó ha tudod,hogy minden rajtad behajtott összeg min.a fele visszakövetelhető a volt párodtól.
Esetleg ha részletesebb választ akarsz: [link]
A babaholmikat még a legszőrösebb szívű vh sem vinné el-amugy is tilos-meg terhes is vagy nem?????:))
Az ügyvédre én is gondoltam,minél előbb utánajárok a vagyonmegosztásnak és a többinek is.Még nem vagyok terhes,de már gyűjtögetünk.A jogi fórumot el fogom olvasni,hasznos lesz biztos.
Még egyszer köszi a segítséget.
Ne tessék haragudni, de milyen bevételre tetszene szülni még egy gyereket? Kp-ben ma már szinte sehol sem fizetnek, miből kívánja felnevelni? Legalább MOST tessék gondolkodni, ha már korábban nem annyira sikerült.
A végrehajtót nem érdekli a gyerekruha, nekik a könnyen értékesíthető, és nagyértékű vagyontárgyak kellenek, ilyen például autó, ékszerek, műtárgyak, SZÁMÍTÓGÉP, E-BOOK OLVASÓ, MOBILTELEFON, stb.
A leggyorsabban menjen ügyvédhez, utána pedig a VH-hoz egyezkedni (az ügyvéddel együtt!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!