Bedőlt lakáshitel eladás után fennmaradó 1 millió ft-ot a végrehajtó cég kiadja havi törlesztésű dologba?
Igen. Ha még tartoztok, akkor bizony viszik azt is.
De nem havi törlesztésben, hanem egyben.
Havi törlesztésben a fizetésből vonnak, ami megvan egyben, azt viszik is egyben.
De nincs egyben ennyi pénzünk, sőt semennyi. Fizetése van a férjemnek még valamennyi.
Ezért kérdezem.
Az világos hogy ha LENNE ennyi pénzünk még csak úgy pluszban vagy bármi ingóságunk, akkor azt vinnék még az 1 millió fejében. De nincs,
Első vagyok.
Mondjuk egy kérdés még felmerült, mert elolvastam még egyszer a kérdésedet, és rájöttem, hogy nem egyértelmű: bíróság végrehajtónál van az ügy, vagy behajtó cégnél?? Mert olyan, hogy "végrehajtó cég" nincs.
Ha bírósági végrehajtás indult, akkor kedves 2., milyen pereskedésről beszélsz?? A végrehajtáshoz nem kell pereskedés. A végrehajtó saját hatáskörben visz, amit tudok.
És igen, ha marad egymillió tartozás, azt vonják továbbra is, ha nem tudják egyben, akkor részletben a fizetésből. Plusz sajnos továbbra is növekszik a végrehajtási költségekkel. :(
bírósági végrehajtó. És közben kiderítettem, hogy a fizetés 33%-ig fogják tovább vonni...:(
Javasolták a feketézést és minimálbért, de ezt nem tudjuk megtenni mert nem olyan a munkánk.
Csak azért írtam le ha valaki hasonló helyzetbe kerül el tudja olvasni itt.
Köszi a válaszokat!!
Igen, egy letiltás: 33%
Ha több is van, akkor max. 50%.
# 4/
A kérdező azt írta, hogy végrehajtó CÉG. Annak semmiféle hatásköre nincs.
A bírósági végrehajtónak vannak hatáskörei per után - és mint kiderült erről is van szó.
Feltételeztem, hogy erre gondol, mivel az BEHAJTÓ CÉG.
Ezért írtam, amit írtam.
Igen, bocsánat bírósági végrehajtó áll a papíron! Nem írtam pontosan.
De a lényeg ez hogy egí követelés után a fizetés 33%a...amíg ki nem fizetődik az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!