A lakáshitel igénylésnek / kedvező elbírálásnak milyen feltételei vannak?
Minden banknál más a hitelelbírálás rendszere, másak a paraméterek. Ha önrész nélküli hitelt akarsz felvenni, akkor magas jövedelemmel kell rendelkezned, ha magas önrésszel rendelkezel, alacsonyabb fizetéssel is mehetsz. Ráadásul függ attól, hogy milyen THM-mel veszel föl hitelt, milyen futamidőre, milyen devizában, stb...
Amit ezzel mondani akarok, hogy ha hitelt akarsz felvenni, akkor menj be a bankokba, nézz szét a neten, és kérdezz rá, mert így konkrét válaszokat nem fogsz kapni (és nem azért, mert nem akarunk, hanem mert nem tudunk adni)
JAJA, határozatlan idejű szerződés, legalább fél-1 éves foly. munkaviszony, önrész (6 milla hitel esetén 1,5-2 millio ft), no bar-lista.
minimálbéres fizetésre talán megkapod adóstárs bevonásával. Ha egyedül akarod, akkor minimálbérnél magasabb kereset kell.
Van egy szabály még (mikor mi felvettük a hielt, akkor még ez volt) hogy a havi törlesztő részlet nem lehet több a fizetésed 30 %-ánál.
Adóstárssal gondoltad?
az 5-ös vagyok.. örülök, ha segítettem .
nem tudom, segít -e még, ha leírom, mi 7 éve vettük fel a hitelt. Bár azóta inkább csak szigorodtak a feltételek, ahelyett, h pl lazultak volna. Ha nem is 30% az a %, akkor szerintem akörüli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!