Banki lakáshitel tartozás esetén mit vihet a (bírósági) végrehajtó? Gyerekholmit ugye nem?
Mindent visz, amiről nem tudjátok bizonyítani, hogy nem a titétek!
"Meg lehet egyezni vele hogy hadd fizessek havi részletekben?10 ezer forintot tudnák havonta fizetni."
Lakáshitelt havi 10.000-rel fizetni? Ez még viccnek is rossz! Kizárt hogy belemennek ilyenbe. Nekem a rokonom a törlesztőrészlet felét tudta volna fizetni tovább, abba sem mentek bele, vittek mindent. Nem egyezkedni kell, most már késő, fizetni kell rendesen a részleteket.
Nem mellesleg, nem fizetők vagytok és babát terveztek? "Felelősségteljes" család vagytok, az egy biztos!
"a volt párom vette fel évekkel ezelőtt a lakáshitelt, mindig ő fizette. Én adóstárs vagyok."
Ha adóstárs vagy, az azt jelenti, hogy egyetemlegesen feleltek a felvett hitelért. Ha bank úgy gondolja, rajtad hajtja be az egész tartozást...
Mihelyst munkád lesz, tulajdon kerül a nevedre, a bank / végrehajtó lecsap. A bejelentett lakcímeden pedig foglalhatnak. Nehéz élet elé nézel.
Nézd a végrehajtó,nem igazán fog nálatok lefoglalni semmit,ha csak valami értékes dolog nincs a birtokodban!
DE!Három dolgot meg kell tenned:
1. bankszámlád megszüntetni,minden hozzád áramló pénzt postán,vagy kp-ban felvenni
2.végrehajtóhoz bemenni azt a 10 eft-it törlesztésként felajánlani,már csak azért is,hogy fizetési hajlandóságot mutass
3.a bíróságon vagyonmegosztást kérni,(negatív vagyonra is lehet)
Nem tisztázott hogy a volt párod a férjed,vagy élettársad volt,az ingatlan miért lett megvásárolva(esetleg a közös jövőtök miatt?).
Kérdés:Semmilyen ingatlanban nincs tulajdonrészed?(szülői ház,amerikai nagybácsi,nagyszülők ajándéka stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!