Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hitel vagy maradjunk még...

Hitel vagy maradjunk még albérletbe?

Figyelt kérdés

Üdv,érdekelne komolyabb vélemény azoktól akik pénzügyi szekcióban vannak otthon.

22éves vagyok mint programozó(ELTE IK) és barátnőmmel gondolkoztunk lakáson,panel lakást szeretnénk venni,de jelenleg 1éve dolgozom egy nagy multinacionális cégnél így egy év alatt 2.5 millió Ft-ot tudtunk félretenni.

Barátnőm is dolgozik az ő pénze megy az albérletre 70.000-ft.

Az én pénzem 50% megy takarékba és a másik fele megélhetés.

Jelenleg nettó fizetésem 390.000-ft plusz ingyen telefon és benzinpénz.

Mindenféleképpen Pesten szeretnénk egy panellakást és azt szeretnénk felújítani.

2014. márc. 1. 10:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Én csak a matematikai részében tudok segíteni, azt már nektek kell eldönteni, hogy mennyire stabil a kapcsolatotok és a munkahelyetek.

Jelenleg Budapesten simán lehet 10M Ft alatt is panellakásokat kapni, akár felújítottat is, persze sok függ attól, hogy melyik kerület.

A jelenleg összerakott önerőd és a Te jövedelmed alapján nincs akadálya annak, hogy kapj államilag támogatott lakáshitelt és vegyél pl már most is egy 10M Ft-os lakást.

Mivel a támogatott hitel kamata csak 5 évig fix és eddig tart a támogatás is, összeállítottam neked egy olyan hitelt, ami 5 év alatt elfogy, több fajta állami támogatást is tartalmaz ennek köszönhető, hogy a végeredmény gyakorlatilag egy kamatmentes hitel lesz:

A havi részlete fix 133.000Ft/hó 57 hónapig, 3 hónapig fix 43.000Ft és a hitel ki van fizetve

Nem kérdés, hogy jobban megéri, mint 5 évig albérletet fizetni, mert 5 év múlva van egy tehermentes lakásod:

133.000Ft * 57 hó= 7.581.000Ft

43.000Ft * 3 hó = 129.000Ft

------------------------------

7.710.000Ft

2014. márc. 1. 13:03
 12/19 anonim ***** válasza:
Utolsó számolásához azért hozzátenném, hogy míg ha a spórolás mellett döntesz akkor tulajdonképpen semmi sem történik, ha hirtelen elveszíted a jól kereső állásod (mert lássuk be nem könnyű megfogni egy ilyen bérezést), míg ha hitel mellett döntesz akkor nagy xarba kerülsz mondjuk 2 év múlva ha akár csak 4-5 hónapra is munkanélküli leszel...
2014. márc. 1. 13:10
 13/19 anonim ***** válasza:

Másik verzió:

Most csak egy kicsi lakást vesztek pl 6 M Ft-ért, ehhez felvesztek 3,5M Ft hitelt.

A trükk ugyanaz, a több fajta állami támogatásnak köszönhetően a hitelt 5 év alatt ki lehet fizetni, és közben nem kell belegebedni a havi részletekbe sem:

57 hónapig a részlet 61.000Ft

3 hónapig 21.000Ft

Az 5. év végén van egy tehermentes lakásotok, közben pedig nem fizettek albérletet sem.

2014. márc. 1. 13:18
 14/19 anonim ***** válasza:
13.10-es, az a dolog szépsége, hogy még egy munkahely elvesztéssel sincs túl nagy baj, mert ekkor különösebb macera nélkül (12.000Ft-os költséggel) megoldható, hogy csak 43.000ft-ot kelljen fizessen (nem kell hozzá a kölcsönszerződés módosítása sem) és amint helyreáll anyagilag, visszatérhet az eredeti állapothoz, újra fizetheti a magasabb részleteket.
2014. márc. 1. 13:21
 15/19 anonim ***** válasza:
Azért kérdezd meg asszonykádat, hogy 5 éven belül nem akar esküvőt és gyereket, mert ha igen akkor az ő keresete jó része kiesik és borul az egész.
2014. márc. 1. 14:29
 16/19 anonim ***** válasza:

Nos, igen, ez utóbbi válasznál van a pont.

Mert én ismertem olyan párt, ahol asszonyka keresett nettó 600-at, a férj 900-at. Akkora lakáshitelt vettek fel, hogy havi fél milla volt a törlesztőrészlet, és még így is étteremben vacsoráztak minden este.

De azt ne felejtsd el, hogy a jelenlegi fizetéseteket nem szabad 10-20 évre készpénznek venni. Bárkit bármikor kirúghatnak, és egy jól képzett szakembernek is akár 1 évig is eltarthat, mire másikat talál.

Szóval az ismerősöméknél jött a baba, asszonyka jövedelme máris lecsúszott 86 e nettóra, majd a férjet kirúgták az állásából.

1,5 évig volt munkanélküli, azalatt felélték az összes félretett pénzüket. És ráment a házasságuk, mert a srác bejelentette, hogy 1 milla alatt nem megy el dolgozni, és ez nem tett túl jót a kapcsolatuknak sem. A házukat jelenleg annyiért tudnák eladni, hogy a hitelt sem tudnák belőle kifizetni, annyira lementek az ingatlanárak.

Elváltak, a csaj a 2 éves gyereket betette a csanába, és visszament dolgozni, de őt is kirúgták fél év múlva, mert annyit volt beteg a gyerek.

Kemény dolgok ezek.

Szóval én mindenkinek azt mondom, ha hitel nélkül meg lehet oldani, hát inkább hitel nélkül legyen.

Az csak egy illúzió, hogy a te házad, mert a banké, hiába fizeted 10 éve, a 11.-ben kipenderít, ha valami miatt nem tudod fizetni.

Ha az albérlet mellett még félre is tudtok tenni, akkor ne vegyél fel hitelt.

2014. márc. 1. 19:50
 17/19 anonim ***** válasza:

"Elváltak, a csaj a 2 éves gyereket betette a csanába"

Jaj ezt úgy írod mintha az valami szörnyeteg lenne. Hány gyerek jár bölcsibe 2 évesen a családii napközi meg mérföldekkel jobb hely. De ezen kívül igazad van.

2014. márc. 1. 19:55
 18/19 anonim válasza:
én csak annyit szeretnék 2 bizonyos kommenthez hozzáfűzni, hogy ha valaha is banki ügyintéző vagy pénzügyi tanácsadó, vagy bármilyen hasonló "szakember" azt mondja hogy kamatmentes hitelről van tudomása, azonnal kezdjetek el ellenkező irányba szaladni. jó messzire.
2014. márc. 2. 15:22
 19/19 anonim ***** válasza:

15.22-es

Először próbálj meg figyelmesen olvasni. Azt írtam, a TÖBB FAJTA ÁLLAMI TÁMOGATÁSNAK KÖSZÖNHETŐEN lesz a hitel gyakorlatilag kamatmentes.

Másodszor azt javaslom, TÁJÉKOZÓDJ, az nem kerül semmibe, viszont igen hasznos tud lenni.

Harmadszor azt tanácsolom, hogy ne adj másoknak tanácsot olyan témában, amit nem ismersz. Megértem, elfogadom, hogy elképzelhetetlenek számodra a leírtak, de hidd el, az információk nincsenek elzárva tőled sem, csak le kell hajolni érte.

2014. márc. 2. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!