Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy oldjam meg ezt az őrülete...

Hogy oldjam meg ezt az őrületes Diákhitel-adósságspirált?

Figyelt kérdés

Most már nem bírom, nem tudom mivel fog járni ez az anyagi csőd...

A Diákhitelt nem fizettem anno mert borzalmas költségeim voltak, százezres fogászati kezelések, új albérletb horribilis kaució, számlák, stb... elmaradtam.

Átadták az adóhatóságnak... aztán mivel azok nem tudták rajtam behajtani, most szünetel a behajtás januárig. Viszont én kb 6-7 ezer forintokt fizetek a Diákhitelnek havonta hogy "lássák" hogy azrt fizetgetek. Szóval most se behajtás, de fe is van mondva a szerződés.

Az anno 2millás tartozásom mára 2.700.000re duzzadt annak ellenére hogy a fenti összeget havonta dobálom be. Felhívtam a DH-t, fizetéskönnyítésként havi 40.000-t kellene fizetnem hogy csökkenjen a tartozás.

úgy érzem hogy kezd "elszaladni" ez az egész és olyannyira elhatalmasodik hogy már nem bírom kezelni... havi 80.000-t keresek... (40-ből hogy éljek meg Pesten... és vidéken.. és akárhol). Félretett pénzem nincsen, a családomban mindenki eladósodott és nem számíthatok anyagi támogatásra.

A párom is alig jön ki a pénzéből....

Nagyon nagyon kétségbe vagyok esve.

Valami jogszabályi rendelkezés kellene... PSZÁF* vagy valami hasonló, (*hallottam hogy van valami olyasmi hpogy elengedik a kamatokat egy bizonyos idő után ha fizetem)

2013. dec. 18. 18:50
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
Csak úgy tudsz kiszállni belőle ha tartósan többet fizetsz be évente mint amennyi az éves kamat. Ki kell számolni mennyi a kamat és megfejelni az összeget legalább a duplájával. Így az már a tőkét is csökkenti és előbb utóbb elfogy. Ha viszont kevesebbet fizetsz vagy éppen csak amennyi a kamatot fedezi akkor sose fogy el.
2014. márc. 15. 17:08
 32/33 A kérdező kommentje:

ezzel tisztában vagyok...

nem tudom megoldani. jelenleg. ez van. úgy látszik ezzel kell együtt élnem. olyan ez mint egy krónikus betegség. a gyógyír rá csak valamiféle lottónyeremény lehetne.

beletörődtem. fizetgetem, aztán majd lesz valami. de éhen nem halhatok

2014. márc. 15. 17:29
 33/33 anonim ***** válasza:
Szia 3 év eltelt azóta.. Mi a helyzet?
2016. jan. 18. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!