Hogy oldjam meg ezt az őrületes Diákhitel-adósságspirált?
Most már nem bírom, nem tudom mivel fog járni ez az anyagi csőd...
A Diákhitelt nem fizettem anno mert borzalmas költségeim voltak, százezres fogászati kezelések, új albérletb horribilis kaució, számlák, stb... elmaradtam.
Átadták az adóhatóságnak... aztán mivel azok nem tudták rajtam behajtani, most szünetel a behajtás januárig. Viszont én kb 6-7 ezer forintokt fizetek a Diákhitelnek havonta hogy "lássák" hogy azrt fizetgetek. Szóval most se behajtás, de fe is van mondva a szerződés.
Az anno 2millás tartozásom mára 2.700.000re duzzadt annak ellenére hogy a fenti összeget havonta dobálom be. Felhívtam a DH-t, fizetéskönnyítésként havi 40.000-t kellene fizetnem hogy csökkenjen a tartozás.
úgy érzem hogy kezd "elszaladni" ez az egész és olyannyira elhatalmasodik hogy már nem bírom kezelni... havi 80.000-t keresek... (40-ből hogy éljek meg Pesten... és vidéken.. és akárhol). Félretett pénzem nincsen, a családomban mindenki eladósodott és nem számíthatok anyagi támogatásra.
A párom is alig jön ki a pénzéből....
Nagyon nagyon kétségbe vagyok esve.
Valami jogszabályi rendelkezés kellene... PSZÁF* vagy valami hasonló, (*hallottam hogy van valami olyasmi hpogy elengedik a kamatokat egy bizonyos idő után ha fizetem)
"a DH1 kamata januártól 6.5%, ez most nagyon kedvező"
A DH2 kamata a nagyon kedvező, ami 2%.
16: amikor elkezdtem a sulit, fogalmm sem volt róla hogy semmi értéke nincs és használható tudást sem kaptam, csak elméletit amit max az emberi kapcsolataimban tudok hsznosítani... útközben jöttem rá erre magamtól. ha figyelmeztettek volna előre, nyílván másképp döntök
17: az oldal hasznosnak tűnik, olvasgatni fogom.
18: igen, próbálkoztam - itt élek. angolom társalgási, írásban felsőfok.
"16: amikor elkezdtem a sulit, fogalmm sem volt róla hogy semmi értéke nincs és használható tudást sem kaptam, csak elméletit amit max az emberi kapcsolataimban tudok hsznosítani... útközben jöttem rá erre magamtól. ha figyelmeztettek volna előre, nyílván másképp döntök "
És nem volt annyi eszed, hogy sulit válts fél év után? 1 év után?
ma 11:56 -nek
a DH2 kamata januártól 7,5%, ebből 2% hárul a hitelfelvevőre, a többit az állam (=adófizetők) "állja".
Való igaz, hogy 2% az szinte már ingyen hitelnek minősül, de a piaci viszonyokat ismerve a 6,5% is nagyon kedvezőnek mondható, főleg ha figyelembe vesszük, hogy szabad felhasználású.
hát semmi. z apeh hálistennek méh mindig nem intézkedett, de egy jó ideje fizetek amennyit csak tudok. de még így is növekszik az adósság. keveset keresek, nem tudom hogy lesz ... mjd lesz valahogy...
majd ha meghalok max úgyis elévül
Ha eléred a nyugdíjkorhatárt akkor elévül. Tehát elméletileg megteheted, hogy addig a minimumot fizeted mert hiába lesz 10 millió addigra, megszűnik ha eléred a nyugdíjkorhatárt.
Viszont ez nagyon veszélyes mert ha időközben eltörlik ezt a "szabályt" akkor sz*pacs van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!