Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy oldjam meg ezt az őrülete...

Hogy oldjam meg ezt az őrületes Diákhitel-adósságspirált?

Figyelt kérdés

Most már nem bírom, nem tudom mivel fog járni ez az anyagi csőd...

A Diákhitelt nem fizettem anno mert borzalmas költségeim voltak, százezres fogászati kezelések, új albérletb horribilis kaució, számlák, stb... elmaradtam.

Átadták az adóhatóságnak... aztán mivel azok nem tudták rajtam behajtani, most szünetel a behajtás januárig. Viszont én kb 6-7 ezer forintokt fizetek a Diákhitelnek havonta hogy "lássák" hogy azrt fizetgetek. Szóval most se behajtás, de fe is van mondva a szerződés.

Az anno 2millás tartozásom mára 2.700.000re duzzadt annak ellenére hogy a fenti összeget havonta dobálom be. Felhívtam a DH-t, fizetéskönnyítésként havi 40.000-t kellene fizetnem hogy csökkenjen a tartozás.

úgy érzem hogy kezd "elszaladni" ez az egész és olyannyira elhatalmasodik hogy már nem bírom kezelni... havi 80.000-t keresek... (40-ből hogy éljek meg Pesten... és vidéken.. és akárhol). Félretett pénzem nincsen, a családomban mindenki eladósodott és nem számíthatok anyagi támogatásra.

A párom is alig jön ki a pénzéből....

Nagyon nagyon kétségbe vagyok esve.

Valami jogszabályi rendelkezés kellene... PSZÁF* vagy valami hasonló, (*hallottam hogy van valami olyasmi hpogy elengedik a kamatokat egy bizonyos idő után ha fizetem)

2013. dec. 18. 18:50
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
*mármint havi 7 ezret fizetve...
2013. dec. 19. 11:44
 22/33 anonim ***** válasza:

"a DH1 kamata januártól 6.5%, ez most nagyon kedvező"

A DH2 kamata a nagyon kedvező, ami 2%.

2013. dec. 19. 11:56
 23/33 A kérdező kommentje:

16: amikor elkezdtem a sulit, fogalmm sem volt róla hogy semmi értéke nincs és használható tudást sem kaptam, csak elméletit amit max az emberi kapcsolataimban tudok hsznosítani... útközben jöttem rá erre magamtól. ha figyelmeztettek volna előre, nyílván másképp döntök

17: az oldal hasznosnak tűnik, olvasgatni fogom.

18: igen, próbálkoztam - itt élek. angolom társalgási, írásban felsőfok.

2013. dec. 19. 12:18
 24/33 anonim ***** válasza:

"16: amikor elkezdtem a sulit, fogalmm sem volt róla hogy semmi értéke nincs és használható tudást sem kaptam, csak elméletit amit max az emberi kapcsolataimban tudok hsznosítani... útközben jöttem rá erre magamtól. ha figyelmeztettek volna előre, nyílván másképp döntök "

És nem volt annyi eszed, hogy sulit válts fél év után? 1 év után?

2013. dec. 19. 12:40
 25/33 anonim ***** válasza:

ma 11:56 -nek

a DH2 kamata januártól 7,5%, ebből 2% hárul a hitelfelvevőre, a többit az állam (=adófizetők) "állja".

Való igaz, hogy 2% az szinte már ingyen hitelnek minősül, de a piaci viszonyokat ismerve a 6,5% is nagyon kedvezőnek mondható, főleg ha figyelembe vesszük, hogy szabad felhasználású.

2013. dec. 19. 12:51
 26/33 anonim válasza:
Azt tudom mondani, hogy meríts erőt, tanuld a nyelvet amiben otthon vagy de nagyon durván, folyamatosan pályázz, ne add fel, vagy menj ki külföldre akár. Ne ijedj meg, előbb utóbb vége lesz... fogadd el, hogy az elkövetkező éveidben a minimumon élsz és a fizetésed fennmaradó részét előtörleszd ahogy tudod!!! Erre próbálj meg most ráállni és ne görcsölj rá. KÜZDJÉL!!! Hajrá! Szorítok!!! U.i.: én is ezt csináltam, pedig évekkel ezelőtt, a gyomrom rándult görcsbe mikor évről évre nőtt az összeg. Lett egy jó állásom, most meg végtörleszteni készülök a duplájára nőtt diákhitelem. Hinned kell benne, hogy megkapod a jó állást, onnan meg úgy kell felfogni, hogy a fizetésed fele nem is létezik, mintha nem is keresnéd meg és már nyomod is a diákhitelbe. Menni fog. Kitartás!!!
2014. jan. 17. 18:52
 27/33 A kérdező kommentje:
köszönöm.. igen átálltam erre a mentalitásra én is :) összeszorítom a fogam... köszönöm a biztatásodat!!!
2014. jan. 18. 10:55
 28/33 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet azóta? Én is hasonló helyzetben vagyok, felvettem 700 ezret közbe meg kirúgtak a fősuliról kvázi a semmire vettem így fel, most mehetek a gyárba szalag mellé havi 50et fizetek ha tudok a maradék 40ből meg megélek hála égnek itthon lakom máshol esélyem se lenne.
2014. márc. 14. 11:06
 29/33 A kérdező kommentje:

hát semmi. z apeh hálistennek méh mindig nem intézkedett, de egy jó ideje fizetek amennyit csak tudok. de még így is növekszik az adósság. keveset keresek, nem tudom hogy lesz ... mjd lesz valahogy...

majd ha meghalok max úgyis elévül

2014. márc. 14. 20:10
 30/33 anonim ***** válasza:

Ha eléred a nyugdíjkorhatárt akkor elévül. Tehát elméletileg megteheted, hogy addig a minimumot fizeted mert hiába lesz 10 millió addigra, megszűnik ha eléred a nyugdíjkorhatárt.

Viszont ez nagyon veszélyes mert ha időközben eltörlik ezt a "szabályt" akkor sz*pacs van.

2014. márc. 15. 17:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!