Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy oldjam meg ezt az őrülete...

Hogy oldjam meg ezt az őrületes Diákhitel-adósságspirált?

Figyelt kérdés

Most már nem bírom, nem tudom mivel fog járni ez az anyagi csőd...

A Diákhitelt nem fizettem anno mert borzalmas költségeim voltak, százezres fogászati kezelések, új albérletb horribilis kaució, számlák, stb... elmaradtam.

Átadták az adóhatóságnak... aztán mivel azok nem tudták rajtam behajtani, most szünetel a behajtás januárig. Viszont én kb 6-7 ezer forintokt fizetek a Diákhitelnek havonta hogy "lássák" hogy azrt fizetgetek. Szóval most se behajtás, de fe is van mondva a szerződés.

Az anno 2millás tartozásom mára 2.700.000re duzzadt annak ellenére hogy a fenti összeget havonta dobálom be. Felhívtam a DH-t, fizetéskönnyítésként havi 40.000-t kellene fizetnem hogy csökkenjen a tartozás.

úgy érzem hogy kezd "elszaladni" ez az egész és olyannyira elhatalmasodik hogy már nem bírom kezelni... havi 80.000-t keresek... (40-ből hogy éljek meg Pesten... és vidéken.. és akárhol). Félretett pénzem nincsen, a családomban mindenki eladósodott és nem számíthatok anyagi támogatásra.

A párom is alig jön ki a pénzéből....

Nagyon nagyon kétségbe vagyok esve.

Valami jogszabályi rendelkezés kellene... PSZÁF* vagy valami hasonló, (*hallottam hogy van valami olyasmi hpogy elengedik a kamatokat egy bizonyos idő után ha fizetem)

2013. dec. 18. 18:50
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Milyen diplomát szereztél? csak kíváncsiságból.
2013. dec. 18. 21:29
 12/33 anonim ***** válasza:

Erre szoktam azt mondani hogy be lett nézve.

Úgy látom annak idején nulla háttérre vetted a fel hitelt, így meg borítékolható a bukás.

Nem akarlak bántani, de nem lehet egy piacképes diplomád ha 80 ezer Ft-ért gürizel (hogy terveztél??)

Van egy haverom..nagyon nagy műszaki agy. Egy erősáramú cégnél melózik..konkrétan olyan munkát végez amit máshol villamosmérnökre bíznak.

Diploma nélkül kézhez kap nettóban 280 ezret...Fel nem tudom fogni a diplomás 80 ezred.

2013. dec. 18. 21:47
 13/33 anonim válasza:
tanítói v művelődésszervező diploma lehet...? Még ezek a szakmák is többet fizetnek nettó 80 ezernél.
2013. dec. 18. 22:36
 14/33 anonim ***** válasza:

Milyen tandíj kerül 2 millióba ?

Félévenként 300 ezret kicsengettél valamiért, amiből aztán 80 ezret sikerült nagy nehezen keresni?... Azért érzed, hogy ez így elég bibis..

2013. dec. 18. 23:32
 15/33 A kérdező kommentje:

9. teljesen együttérzek veled, de azt mondom ha lehet, nem szabad külföldre kimenni, ki marad itt? Most hogy a kormány?... Ó, kormányok jönnek mennek, igazából a Fidesz és az Mszp között semmi különbség nincs és ezt mindkét nyáj tudj jól.

"miattuk" nem éri meg

10. köszönöm a történeted, egy kis reményt adott. de le a kalappal előtted, gyerekkel ez azért nem semmi. (ráadásul anyukád hasonló kaliberű lehet int az enyém...)

11. Kamumail: kommunikáció szak.

Igen. De tanultam becsülettel és büszke vagyok rá mert sokat adott.pl. emberismeretet, még ha szakmai éren fogalmam sincs mit lehet vele kezdeni

...

jelenleg asszisztensként dolgozom, középfokú tudás szükséges. a szakmámban csak akkor tudok elhelyezkedni szetintem ha továbbmennék bscre

nem is tudom igazán hova lehet elhelyezkedni komm.szakkal

fogalmam sincs hol lehetne magasabb fizetésért találni munkát, mindenhol max 120-at fizetnek, amikről én tudok. de ha van tipp azt szívesen fogadom és megpróbálom

2013. dec. 19. 00:08
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Komm diplomával a 80 is csoda. Irdatlan nagy baromság, hogy erre pocsékoltál egyfelől 4 évet, másfelől pedig 2 millió forintot...
2013. dec. 19. 08:15
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Pénzügyi olvasmányokkal próbálkozz. Nagyon durva alapvető hiányosságaid vannak pénzügyi ismeretek terén.

kiszamolo.hu - itt elég érthetően leírja, hogyan érdemes bánni a pénzzel.

Az, hogy te büszke vagy arra, hogy sokat tanultál..

Nézd, a munkaerőpiacon ez olyan, mintha neked a piaci kofa azt mondaná, hogy ez a krumpli kilónként 6000 Ft, mert ő rengeteget kapálgatta, ettől megfájdult a háta, a családjával is kevesebbet tudott lenni a krumpli miatt..

Tőle veszed meg a krumplit, vagy a szomszédjától, aki a szokásos 2-300 Ft-os áron árulja?

Ugyanezt gondold végig munkáltató és te, mint munkaerőpiaci "áru" szempontjából. Te kit választanál, kit fizetnél meg? Mi alapján áraznád be a munkavállalót? (beárazás=fizetés)

2013. dec. 19. 10:32
 18/33 anonim ***** válasza:

Budapesten próbálkoztál már?

Felsővezető mellett nagyobb cégnél nettó 200 környéke teljesen reális. Nyelvtudás elvárás hozzá, de az gondolom van, ha diplomád van.

2013. dec. 19. 10:33
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Havi 100.000 Ft-al törlesztem. Majdnem a fele fizetésem elmegy rá, de nem érdekel csak tudjam le. Komolyan ha visszamehetnék az időbe eltörném mind a két kezem, hogy ne tudjam aláírni a papírt.
2013. dec. 19. 10:52
 20/33 anonim ***** válasza:

[link]

a DH1 kamata januártól 6.5%, ez most nagyon kedvező. Számoljunk: 2.700.000*0,065=175500 az éves kamat, amellyel 2014-ben a tartozásod növekszik.

Havi 14625 forintot kellene törlesztened ahhoz, hogy a tartozásod ne növekedjen 2014-ben. = ezrekkel fizetve el fog szállni még durvábban :-(

2013. dec. 19. 11:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!