Hogy oldjam meg ezt az őrületes Diákhitel-adósságspirált?
Most már nem bírom, nem tudom mivel fog járni ez az anyagi csőd...
A Diákhitelt nem fizettem anno mert borzalmas költségeim voltak, százezres fogászati kezelések, új albérletb horribilis kaució, számlák, stb... elmaradtam.
Átadták az adóhatóságnak... aztán mivel azok nem tudták rajtam behajtani, most szünetel a behajtás januárig. Viszont én kb 6-7 ezer forintokt fizetek a Diákhitelnek havonta hogy "lássák" hogy azrt fizetgetek. Szóval most se behajtás, de fe is van mondva a szerződés.
Az anno 2millás tartozásom mára 2.700.000re duzzadt annak ellenére hogy a fenti összeget havonta dobálom be. Felhívtam a DH-t, fizetéskönnyítésként havi 40.000-t kellene fizetnem hogy csökkenjen a tartozás.
úgy érzem hogy kezd "elszaladni" ez az egész és olyannyira elhatalmasodik hogy már nem bírom kezelni... havi 80.000-t keresek... (40-ből hogy éljek meg Pesten... és vidéken.. és akárhol). Félretett pénzem nincsen, a családomban mindenki eladósodott és nem számíthatok anyagi támogatásra.
A párom is alig jön ki a pénzéből....
Nagyon nagyon kétségbe vagyok esve.
Valami jogszabályi rendelkezés kellene... PSZÁF* vagy valami hasonló, (*hallottam hogy van valami olyasmi hpogy elengedik a kamatokat egy bizonyos idő után ha fizetem)
miért lenne érdekük elengedni a kamatokat?
ha nem leszel már elmaradásban és kifejezetten a tőkére (ezt külön utalásnál fel kell tüntetni) fizetsz be nagyobb összeget, akkor lesz az a helyzet, hogy csökkenni fog a kamat, hiszen az aktuális tőkére számítják ki a kamatot. Ha csak a kötelező minimumot fizeted, akkor nőni fog évről-évre a tartozásod, nem csökkenni. Másodállás, másik munkahely, valami ki kellene találj vagy találjatok a pároddal, mert most még gyerek nélkül kell megoldani, akkor már végképp nem fogod bírni.
Konrkétan melyikről tehet a NAV vagy a diákhitel?
- Arról, hogy felvettél 2 milliót?
- Arról, hogy csak 80e a fizetésed diplomával?
- Arról, hogy a családod nem tud támogatni?
- Arról, hogy tönkre mentek a fogaid?
- Arról, hogy albérletben laksz?
Szerintem egyikről sem...
a fizetéskönnyítés annyit jelent, hogy a minimumot fizeted, ez jelenleg pont annyi, amennyit be szoktál fizetni, valahol 8e Ft alatt van kicsivel
ennél kevesebbet nem fognak engedélyezni, még annak sem engednek, aki rendesen fizette mindig, soha nem volt elmaradása, Te pedig jelentős plusz adósságot halmoztál fel
3-as igen, a másodállásért teperek, de hú hallod nehéz így decemberben!
5-ös: igen sajnos én is attól félek hogy nem lesz alacsonyabb...
Szaal ettől vagyok kétségbeesve, görcsölök, pánikba esek, ettől már a munkámra is alig tudok koncentrálni, hadd ne mondjam hogy ez is milyen félelmeket ültet el még bennem. Adósságspirál... félelemspirál..
Komolyan mondom, szánalmasnak az, hogy ma embereknek attól kell rettegniük, hogy még a tandíjukat sem tudják visszafizetni, és konkrétan külföldre kell menni ahhoz, hogy valamit kezdeni tudjon az életével.
Én is erősen gondolkodom azon, hogy mit tegyek, mert a kormánynak köszönhetően ötös érettségivel, nyelvvizsgával, emelt szinttel SEM voltam méltó egy állami gazdasági szakra, és mivel otthonra is be kell fizetnem, illetve mindent magamnak veszek, sajnos arra már nem fog telni a spórolt pénzemből, hogy fizessem a tandíjam :(
Amikor ilyeneket olvasok, nem tudom, van-e értelme még tanulni a tehetséges és szorgalmas embereknek, vagy azonnal induljak külföldre...?
szia, enm tudom segít-e a történetem.
A "kedves" édesanyámnak vettem fel anno a diákhitelt. Elvárta, hogy amiért az én felnevelésem olyan "sokba került", kisegítsem, mert ő majd ezt rendezi ha itt az ideje. Na itt lett pár év múlva az ideje, és kiderült, hogy az én diákhitelem szerződését felbontották, és átadták az APEH behajtási csoportjának. Ez az értesítés egy időben érkezett a gyerekem születésével. Pánikba estem, elapadt a tejem. Ezután összeszedtem magam, és írtam egy méltányossági kérelmet a Diákhitel Zrt részére. Akkor 95 ezerrel voltam elmaradva. Az elmaradt összeget elutaltam aznap, ezt jeleztem is a méltányossági kérelmemben,(ezt figyeld : az anyámtól kértem kölcsön!, esküszöm visszafizettette velem)Hivatkoztam arra, hogy mivel egyedül nevelem a gyermekem teljesen ellehetetlenítene az összeg visszafizetése, és tudtam, hogy az Apeh sem adna nagyobb fizetési könnyítést.
A szerződésem továbbra is él, én fizetem és semmi gond azóta hála Istennek.
Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Javaslom, tégy egy kísérletet és próbáld meg a méltányosságit.
Írj majd, hogyan alakul a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!