Szüleim 20 milliónyi adósságát nekem kell majd fizetnem, mint örökös?
Olyan nincs. Ha lemondtál az örökségről akkor lemondtál az örökségről. A javakról IS és a tartozásokról IS!
Jól mondták neked, ha az adósság magasabb, mint az örökölhető összeg akkor visszautasítod az örökséget és kész, se adósság se semmi más. Azt neked kell mérlegelned, hogy megéri-e elfogadni az örökséget vagy inkább visszautasítod.
Tartozást nem lehet örökölni: legrosszabb esetben is csak az örökség erejéig felelsz, tehát nem kapsz semmit.
Ilyen esetben akár vissza is utasíthatod az örökséget. (És nem "lemondasz róla"!!! Az más, ezt jó lenne már végre felfogni!!!)
Így igaz! Nem lemondani kell az örökségről, hanem visszautasítani, -a hagyatéki eljáráskor! Ehhez jogod van!
A hitelező meg csináljon vele amit akar!
"Ha már így alakult jó alaposan kipakolnám, leszereltetnék minden ami a házban van, még az ajtókat és ablakokat is és eladnám. A banknak meg maradnak a csupasz falak és a kert."
Hát, egyrészt örülök, hogy nem te vagy az adós. Aztán annak, hogy nem én vagyok az, aki beletettem a pénzemet abba, hogy neked otthonod lehessen. Végül annak örülök, hogy nem ismerlek, és hogy a gyerekeim értékrendjére és jellemére nem leszel hatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!