Hitel alatt lévő lakást el lehet adni-cserélni?
Igen, el lehet.
Eladni úgy szokták, hogy vagy az előlegből fedezik a hitel költségeit, vagy a vevő kifizeti a hitel teljes összegét, és csak a fennmaradó vételárat adja oda a vevőnek. Értsd.
Van egy házad amit 6 millióért árulod, de 4 milliós hitel van rajta. Én megveszem tőled úgy
-hogy adok 4 millió előleget amivel te rendezed a hitelt, és tiszta hitelmentes házat adsz nekem amikor kifizetem a szerződéskötésnél a maradék 2 milliót
-hogy bemegyünk a bankba, és én a bankban kifizetem veled együtt a 4 milliós hitelt, majd lakás átvételkor megkapod a maradék 2 milliót
Cserélni meg úgy lehet ha a vevő átvállalja a hitelt.
Lehet. Két módja van, ahogy az előttem szóló is írja:
1., Kifizeted a rajta lévő hitelt egy összegben majd rendes adás-vételi szerződéssel
2., A bank engedélyével és közreműködésével. Ezt általában úgy folytatják le, hogy a bankba bemegy mind az eladó mind a vevő, megkötik a szerződést, a vevő a bankot 100%-ban kifizeti és a maradék összeget adja át az eladónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!