Ha jelzalog van egy lakason egy masik lakas miatt elehet igy cserelni a lakast?
Sajnos ez nem ilyen egyszerű, mint ahogy az előző válaszoló írta, nem csak a költségekkel kell számolni. A bank csak abban az esetben teszi át egy másik ingatlanra a jelzálogot, ha az ingatlan jelenlegi tulajdonosa ebbe beleegyezik és vállalja (akár csak ideiglenesen is) a zálogkötelezett szerepét, márpedig ezt nem hiszem, hogy valaki vállalná egy adásvétel kapcsán.
Ilyen esetben sajnos csak igen bonyolult, költséges megoldások léteznek.
ez pontosan ilyen egyszerű, ahogy leírtam, hasonló cipőben járunk, utánakérdeztem a bankunknál.
Cseréről van szó, tehát amikor a tulajdon cseréje megtörténik, ugyanakkor kerül át a jelzálog a másik ingatlanra.
De legbiztosabb ha megkérdezed a saját bankodtól.
igaza van a második hozzászólónak, Még pedig azért, mert a kérdező ingatlanja pótingatlan. Így nem minden fehér és fekete...
Ha csak egy ingatlan lenne és úgy akarná átvinni a terhét, úgy egyszerűbb lenne, de az sem egyszerű!!!
Én első lépésben megkérdezném tesódék bankját, hogy mennyi a fennálló tartozásuk és hátha elbírja már csak az ő lakásuk is, így ki lehetne vonni a fedezetet és nem lenne probléma.
Amire még figyelni kell, hogy a bankok utálják, a fióktervhez ez nem tartozik hozzá, így ülnek majd rajta, tehát ha vásárolnátok, ott kb. 90 napos fizetési határidőt kössetek ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!