Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha pótfedezetül a szüleim...

Ha pótfedezetül a szüleim házát adom meg akkor ö nekik is kell valamit fizetni? Vagy csak nekem?

Figyelt kérdés
Lehetöség adodott hogy megvegyük azt a lakást amibe eddig albérletben laktunk párommal. nincs semmi öneröm.... lakásfedezet kell mindenképpen? és ha szüleim házát bevonom akkor nekik is kell fizetni valamit? Segitsen aki hasonló helyzetben van volt.... Nagyon kellene a lakás nem akarunk albérletbe menni megint :(
2013. szept. 17. 09:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha csak fedezetnek hozod be, nekik nem kell fizetniük alapesetben. Viszont ha te nem tudsz fizetni, akkor nekik kell állniuk a maradékot, különben elárverezik a házukat.
2013. szept. 17. 09:50
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm :) tehát ennek a pótfedezetnek a lényege az ha én nem tudom fizetni akkor van csak baj....
2013. szept. 17. 09:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen. A fedezetnek, mint fogalomnak, az az értelme, hogy mit tesznek pénzzé, ha te nem tudsz fizetni.
2013. szept. 17. 10:05
 4/6 A kérdező kommentje:
és mindenképpen kell önerö??? :/
2013. szept. 17. 10:15
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha a szüleid háza és a megvásárolandó ház külön külön is megfelel fedezetnek és az együttes értéke is megfelelő a banknak a kért hitelhez, akkor nem kell önerő.

Kb mennyit ér a szülői ház és hol van?

Mennyit kérnek a lakásért, amit meg szeretnétek venni, hol van és szerinted mennyit ér?

Van már kiválasztott bank?

2013. szept. 17. 10:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem pont az eredeti kérdésre válaszolok (azt már megválaszolták előttem), inkább az önerőre térek ki.

Ha eddig nem tudtatok félretenni semmit (mert ugye nincs önerőtök), akkor miből gondolod, hogy a hitelt tudjátok fizetni hosszú távon (pl egy állás elvesztése esetén)?

Az albérletet legfeljebb felmondjátok, visszaköltöztök szülőkhöz.. de ha megveszitek és beüt a váratlan helyet? Akkor bukjátok a lakást és szüleitek ingatlanját is?

Lakásvásárlás helyett javaslom a spórolást első lépésként. Még a támogatott lakáshitellel is többet fizetnétek jó eséllyel kamatra (nem a tőketörlesztésre, csak a kamatra!), mint az albérlet ára.

2013. szept. 17. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!