Személyi kolcsont szeretnék egy összegbe visszafizetni. Viszont a bank átadta a factoringnak mivel az utobbi honapokba nem tudtam fizetni. Ha egy összegbe kifizetem neki akkor hogyan tduok alkudni belole? Mert amit kérnek az szörnyen sok.!
A factoringnak az a célja hogy a pénzt megkapják.
A factoring voltaképpen megvásárolja a banktól a tartozásodat, és onnantól kezdve az ő dolguk, feladatuk, hogy behajtsák rajtad.
Ebben az esetben nemcsak a banki tartozásod emelkedik( napi késedelmi kamat,évi késedelmi kamat stb) hanem hozzácsatolják a factoring ügyintézési díját is. Ezért gondolod hogy sok amit kérnek.
De nem tudsz mit tenni. Nekik ennyit kell fizetni.
Kérhetsz részlet fizetési kérelmet, vagy megegyezhetsz velük, hogy a banki tartozás összegét egy összegben visszafizeted, és a fennálló többi tartozást részletben rendezed. Én ezt a megoldást választanám, mert minél kevesebb a tartozásod összege, annál hamarabb letelik, és kevesebb a késedelmi kamat is rá..
Nekem volt egy villanyszámla tartozásom, amiről azt hittem, nem valós. 4 év után egy behajtó cég küldte a levelét, persze, megemelve az összeget az ő jutalékaival is. Bementem a villanyászokhoz. Kifizettem a tartozást, és az ügyintéző azt mondta, ne is foglalkozzak a behajtó céggel.
Beszéltél a bankkal? Szerintem nem fognak elzárkózni, hogy befizesd náluk a tartozásodat.Max késedelmi kamatot tesznek rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!