Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Személyi kolcsont szeretnék...

Személyi kolcsont szeretnék egy összegbe visszafizetni. Viszont a bank átadta a factoringnak mivel az utobbi honapokba nem tudtam fizetni. Ha egy összegbe kifizetem neki akkor hogyan tduok alkudni belole? Mert amit kérnek az szörnyen sok.!

Figyelt kérdés
2013. szept. 10. 22:09
 1/6 anonim ***** válasza:

A factoringnak az a célja hogy a pénzt megkapják.

A factoring voltaképpen megvásárolja a banktól a tartozásodat, és onnantól kezdve az ő dolguk, feladatuk, hogy behajtsák rajtad.

Ebben az esetben nemcsak a banki tartozásod emelkedik( napi késedelmi kamat,évi késedelmi kamat stb) hanem hozzácsatolják a factoring ügyintézési díját is. Ezért gondolod hogy sok amit kérnek.

De nem tudsz mit tenni. Nekik ennyit kell fizetni.

Kérhetsz részlet fizetési kérelmet, vagy megegyezhetsz velük, hogy a banki tartozás összegét egy összegben visszafizeted, és a fennálló többi tartozást részletben rendezed. Én ezt a megoldást választanám, mert minél kevesebb a tartozásod összege, annál hamarabb letelik, és kevesebb a késedelmi kamat is rá..

2013. szept. 10. 22:22
 2/6 A kérdező kommentje:
Ez rendben van de valahogy csak meglehet egyezni velük!Hiszen volt már rá példa persze nem nekem és ezért érdeklödök hátha valaki tudna ebben segiteni!
2013. szept. 10. 22:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem volt egy villanyszámla tartozásom, amiről azt hittem, nem valós. 4 év után egy behajtó cég küldte a levelét, persze, megemelve az összeget az ő jutalékaival is. Bementem a villanyászokhoz. Kifizettem a tartozást, és az ügyintéző azt mondta, ne is foglalkozzak a behajtó céggel.

Beszéltél a bankkal? Szerintem nem fognak elzárkózni, hogy befizesd náluk a tartozásodat.Max késedelmi kamatot tesznek rá.

2013. szept. 10. 22:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Bankkal tudtál volna factoringal nem hiszem. Írj nekik egy levelet amiben ajánlasz valamit aztán valami lesz.
2013. szept. 10. 22:31
 5/6 A kérdező kommentje:
nem beszéltem még a bankkal mivel engem már a factoring keresett..de megprobálom!ésmi van ha kifizetem a bnaknak mert mondjuk megeggyezunk,de a factoring még is behajt...mivel tudok takarozni?vagy kuldjem a bankhoz??
2013. szept. 10. 22:38
 6/6 anonim ***** válasza:
nemigen lehet alkudozni, annyit kell fizetni amit kernek. Hogy egyosszegben e vagy reszletben, az lehet alku targya, de az osszeg nem.
2014. jan. 17. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!