Ha egy összegben szeretném visszafizetni a banknak (Otp - Bank) a forint lakáshitelem, akkor a kamatokat és a kezelési költséget is ki kell fizetnem a még háralévő idő után?
Sok függ attól, milyen típusú hiteled van és az is számít, hogy az OTP-nél mennyi lezárási díjat számítanak fel.
Állami támogatott forint hitelnél pl mások a szabályok, mint egy piaci kamatozású forint alapú hitelnél, de ha deviza alapú a hitel, akkor még az árfolyam kockázat is terhel.
Egy biztos, soha, sehol, semelyik bankban nem kell fizetned a hátravélő kamatokat és a kezelési költséget ilyen esetben.
A visszafizetés alapja mindig a fennálló tőketartozás, de ha pl állami támogatott a hiteled van, akkor a bank felszámol egyéb költségeket is egy idő előtti szerződés bontáskor.
Szia!
Érdeklődni szeretnék, hogy sikerült-e visszafizetni a hiteled? És hogy hogyan történt?
Engem amúgy az érdekelne, hogy ha valaki idő előtt fizeti vissza a hitelét akkor a kamatokkal és a kezelési költségekkel mi van? Mert azt tudni kell, hogy az első 5 évben csak a kamatokat és a kezelési költségeket fizetjük (legalábbis mi) a 20-25 évre (amennyire felvettük a hitelt) a tőke rész nem csökken. Ha mondjuk én 5 év után visszafizetem a hitelemet akkor mi van az előre kifizetett 15 évnyi kamatommal és kezelésköltségemmel?
Nagyon megköszönném ha válaszolsz a kérdésemre.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!