Ha csoportos beszedési megbízással szeretném fizetni a közüzemi számlákat, pontosan mit kell tennem, hogy működik?
Figyelt kérdés
Úgy néztem, hogy sokkal olcsóbb lenne, mintha készpénzt vennék fel, arról nem beszélve, hogy a posta, ami útba esik, pont úgy van nyitva, ahogy én is dolgozom, szóval még macera is minden hónapban. De hogyan tudom ezt megváltoztatni? Külföldön fizettem így a számlámat, ott a szolgáltatónál kellett aláírnom egy papírt, akik ezt továbbküldték a banknak. Viszont úgy láttam, hogy ezt a netbankban is be tudom állítani, bár gondolom, akkor még mindig értesítenem kell a szolgáltatót is. Minden segítségért előre is köszi! (otp-s vagyok, nem tudom, van e jelentősége)2013. szept. 7. 10:04
1/3 A kérdező kommentje:
Időközben megtaláltam mindent. Ötletek, tapasztalatok, amikre érdemes figyelni, azért jöhetnek:)
2013. szept. 7. 10:11
2/3 anonim válasza:
OTP-nél bemész a bankba egy számlával, és megcsinálják. Ha van internetbankod, te is meg tudod csinálni magadnak otthon. Elvileg megkapja a szolgáltató az információt a csoportos beszedési megbízásról, de nem baj, ha az ő ügyfélszolgálatukon is bejelented. Figyelni arra kell, hogy mindig legyen elég pénz a számlán, hogy le tudják emelni az összeget.
3/3 A kérdező kommentje:
Próbáltam netbankon, mikor fél órával később ismét beléptem, kiírt egy hibaüzenetet, hogy elutasítva, de indoklást nem találtam. De bemegyek a bankba, ha lesz időm, köszi!
2013. szept. 7. 13:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!