Lakáshitelnél a fennt maradó összeget ki lehet fizetni készpénzben is? Ennek az összegnek is szerepelnie kell az adásvételi szerződésen?
Nem teljesen értem.
1.5 millió hitelt vettetek fel. Ezt a bank nem nektek utalja, hanem a tulajnak. Tehát a bank utal 1,5 milliót a tulajnak.
A maradék 300 ezret ti fizetitek ki neki.
A bank milyen feltételeket mondott erre? Ti fizethettek akár készpénzben is, persze (bár azért érdeklődjétek meg ezt a banknál), de én a helyetekben utalnék. A készpénzes fizetést még pluszban le kéne papíroznotok a tulajjal, különben azt hazudhatná, hogy nem adtátok neki oda a pénzt. Átutalásnál viszont ennek nyoma van.
A leírásod alapján - OEP, NAV igazolások miatt - Nektek Otthonteremtő kamattámogatott hiteletek lesz, ha a bank pozitívan elbírálja a kérelmet. (Úgy sejtem, OTP-s hitelről van szó, mert a 3,8 milliós becsült érték más banknál nem lenne elég fedezet.)
Mivel a hitel támogatott lesz, a vételárnak csak a 10%-át, tehát 180.000Ft-ot adhatsz át KP-ban, a többit folyószámlára kell teljesíteni, ezt írja elő a támogatási törvény.
Befizetheted pl kp-ban az eladó számlájára, de el is utalhatod, vagy ha nincs folyószámlája, ügyvédi letétbe is kerülhet ez a pénz, a lényeg, hogy megjelenjen valamilyen folyószámlán, amit az eladó elfogad saját kezű teljesítésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!