Valóban csak ennyi lenne a törlesztőrészlet?
Igen. Az 1 millió kevés, azért csak ennyi. Gondolj bele, ha 10 milliót vennél fel, akkor már 180 ezer lenne, pedig a 10 millió sem sok.
6 évben 72 hónap van. Havi 18 000 * 72-vel = 1 296 000 ft.
Ennyit fizetsz vissza ugye, ami 296 000 forint osztva 6-tal évi 49 333 forint kamatkiadás. Vagyis 4,9%-os THM-mel (kamattal) jutottál hitelhez. Erre csak azt tudom mondani, hogy ez nagyon jó! Örülj és élvezd az olcsó hitelt, mert ez tényleg jó.
Ennél még jobb lakáshitelt is össze lehet rakni az OTP-ben (is).
Az Otthonteremtési kamattámogatott hitel mellett még egy állami támogatást is igénybe lehet venni bárkinek. Az 1 millió Ft-ot vissza lehet törleszteni 4 év alatt is havi 22.000Ft-os havi részletekkel.
Ekkor az összes visszafizetendő 1.056.000Ft, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag kamatmentesen fizeted vissza a hitelt. Ehhez nem kell más, csak egy kis leleményesség, utána járás és nem kell belenyugodni, hogy az OTP-ben csak olyan hitelt kínálnak, ami minimum 6 éves futamidejű.:)
Biztos akciós a hitel!
Beugrani jó, de a feltételek bármikor változhatnak, szabályozás akciós hitelre nem vonatkozik, tehát ha úgy dönt a bank holnaptól 78 000 a részleted!
Így lett nekem pl. 2,3%-os akciósból 12,5%-os, érdeklődj utána "akciós"-e?
Kedves 20.44-es, a jelenleg elérhető hitelek már nem lehetnek "akciósak", mert ezt tiltja a PSZÁF. Ma már átlátható árazás van, nem lehetnek rejtett költségek a hitelekben.
Pl aki azt szeretné, hogy a hitele 10 évig állandó kamatú legyen, most olyan hitelt is választhat, de a kérdező hitele is fix törlesztő részletű, állandó kamatú, államilag támogatott és nincs benne semmi trükkös, eldugott plusz fizetnivaló.
Utolsó, ezt most nem utánanézve mondom, csak régebben olvastam valahol, ezért kérdezem tőled:
A kamatot nem csak 1, 3 vagy 5 évre lehet fixálni?
Közben megtaláltam, itt olvastam erről:
kieg az előzőhöz
8.19-es, ha jól megnézed, a belinkelt kiszámolós bejegyzés több, mint másfél éves. Azóta 3x módosult pl a támogatási törvény, drasztikusan csökkentek a hitelkamatok, sok kedvező változást hozott az egyre élesebb verseny a bankok között és ma már igen "szép" hiteleket lehet összerakni. Egy kis ügyeskedéssel még a kamatokat is teljes egészében kompenzálni lehet az állami támogatásokkal. A pár milliós hiteleknél pl igen könnyen el lehet érni, hogy ugyanannyit kelljen visszafizetni, mint a felvett hitel, ha valaki vállalni tudja a 4-5 éves futamidőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!