Néztem a fiammal a Leonardó filmet ahol a pénzhamisitó igazi?
Az az alapvető probléma, hogy aki ezt a provokatív és amúgy pénzügyi alapismeretektől totálisan mentes filmet komolyan tudja venni annak lehetetlen megmagyarázni bármit is.
Én tudom mi az a valuta, te szemmel láthatóan nem, sok egyéb totális képzavarral együtt, mint olyan hülyeségek, hogy ne lenne fedezet az állam által kibocsájtott pénz mögött.
Az a baj 68%-as hogy a megfelelő hangnemet még nagyon de nagyon sokáig kell gyakorolnod hogy komolyan vegyenek.
Amíg ezzel a stílussal próbálsz nyomatékot szerezni a mondandódnak, komolytalan vagy.
Ha igazi tudással rendelkeznél, nem lenne szükséges becsmérléssel túlkompenzálni a személyiségzavarodat.
Csak a mérhetetlen dilettantizmus csesz fel, semmi más.
De az is egy érdekes megfigyelés, hogy megtanultál írni délutánhoz képest már több kevesebb sikerrel....
Ember, miről beszélsz? Mintha matt részegen írtad volna ki a kérdést, teljesen érthetetlen, mintha google fordítóval fordították volna üzbégről.
Természetesen értem mit akarsz kérdezni, de már maga a kérdés is egy olyan szinten mérhetetlenül nagy baromság, hogy nem is lehet meg értelme sincs rá válaszolni bármi értelmeset. Majdnem olyan szintű összeesküvés elmélet-promótálás, mint az űrlények, az olajkartel által láb elól eltett tiszte-energia tudósok és a hold sötét oldalán lévő reptoid bázis...
Igazából röviden arról van szó,hogy a valuták mögötti fedezet eléggé fix.
Valutát viszont többet is kibocsáthatnak . Ebben az esetben nekik több pénzük lesz, de az állampolgárok vagyona arányosan kevesebbet fog érni.
Ezt alkalmazta az USA-ban a FED, amit idén terveznek leállítani.
Illetve ez elhangzott Matolcsytól is, mint terv.
Míg egy pénzhamisító esetén semmi.
Ami mögött azért már érdemesebb a fedezeteket vizsgálni az a deviza.
Ezen élvezkedne a 68-as, de a valutát eleve ő keverte bele a kérdésbe szóval nem is értem...
Például ott van a bitcoin esete , semmi fedezet mögötte, semmi. Ezzel próbált csalni egy-két ember,hogy gyakorlatilag csak interneten létező bitek és semmit nem érnek így "nyugodtan ellophatják"
Mivel valóban nehézkes lett volna elítélni őket,először a bíróság valós pénznek nyilvánította, majd elítélte őket.
Azt hiszem ott van a hiba, hogy a pénzhamisitó pénzét párhuzamba vonatam a valósi pénz azon részével ami mögött nincs fedezet.
Tehát nem az összes pénzel hanem csak egy részével.
A probléma az hogy a valódi pénz nem így működik. ha kezünkbe vesszük 10 hamis pénzt mindre ugy ahogy van nincs fedezet.
ha a tíz valódi pénz vesszük a kezünkbe, képtelenség megállapítani hogy a tízből melyikre nincs fedezet.
a a gondolat ezen része értelmetlen is egyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!