Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Néztem a fiammal a Leonardó...

Néztem a fiammal a Leonardó filmet ahol a pénzhamisitó igazi?

Figyelt kérdés
pénzt gyárt. Kérdi a fiam akko rvégülis mi a különbség az általa gyártott és az állami pénzt között. Mondom neki: az csak fiktiv pénz nincs mögötte áru. Erre most azt mondják a világ pénzt 90%-a mögött sincs áru, az is csak fiktiv pénz, fizetési igérvény. Akkor ez hogy van most már én se értem?
2013. aug. 14. 15:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Az az alapvető probléma, hogy aki ezt a provokatív és amúgy pénzügyi alapismeretektől totálisan mentes filmet komolyan tudja venni annak lehetetlen megmagyarázni bármit is.

Én tudom mi az a valuta, te szemmel láthatóan nem, sok egyéb totális képzavarral együtt, mint olyan hülyeségek, hogy ne lenne fedezet az állam által kibocsájtott pénz mögött.

2013. aug. 14. 18:15
 12/21 anonim ***** válasza:

[link]

Nekem nem úgy tűnik,hogy minden után akad fedezet

2013. aug. 14. 18:27
 13/21 A kérdező kommentje:

Az a baj 68%-as hogy a megfelelő hangnemet még nagyon de nagyon sokáig kell gyakorolnod hogy komolyan vegyenek.

Amíg ezzel a stílussal próbálsz nyomatékot szerezni a mondandódnak, komolytalan vagy.

Ha igazi tudással rendelkeznél, nem lenne szükséges becsmérléssel túlkompenzálni a személyiségzavarodat.

2013. aug. 14. 20:12
 14/21 anonim ***** válasza:

Csak a mérhetetlen dilettantizmus csesz fel, semmi más.

De az is egy érdekes megfigyelés, hogy megtanultál írni délutánhoz képest már több kevesebb sikerrel....

2013. aug. 14. 20:16
 15/21 A kérdező kommentje:
Vegyél be nyugtatót. Előző kirohanásodhoz pedig még annyit: Te meg sem próbáltál megmagyarázni bármit is, csak fröcsögtél. Most meg kifogást keresel hogy miért nem magyarázol meg semmit. Mielőtt más dilettantizmusát próbálod mérni előbb próbáld megmérni a sajátodat. Ha az megy másé is menni fog s mérhető lesz a számodra.
2013. aug. 14. 20:18
 16/21 A kérdező kommentje:
Amúgy gratulálok az említett link írójának. És a sleppjének. Feltalálták a körbetartozást. Mintha az jó lenne bármire megoldás lenne s nem ezer problémát okozna. Földlakó tartozik földlakónak. Na persze. Kész röhej. S ti még tapsoltok is ehhez.
2013. aug. 14. 20:29
 17/21 anonim ***** válasza:

Ember, miről beszélsz? Mintha matt részegen írtad volna ki a kérdést, teljesen érthetetlen, mintha google fordítóval fordították volna üzbégről.

Természetesen értem mit akarsz kérdezni, de már maga a kérdés is egy olyan szinten mérhetetlenül nagy baromság, hogy nem is lehet meg értelme sincs rá válaszolni bármi értelmeset. Majdnem olyan szintű összeesküvés elmélet-promótálás, mint az űrlények, az olajkartel által láb elól eltett tiszte-energia tudósok és a hold sötét oldalán lévő reptoid bázis...

2013. aug. 14. 21:17
 18/21 A kérdező kommentje:
Nem baj majd lesz aki képes felfogni. S majd az válaszolni is képes lesz. Te meg addig meditálj mondogass valami mantrát vagy üzenj a földönkívülieknek hogy vigyenek el s próbáljanak meg agyat operálni beléd. vagy a legjobb ha vissza se hozznak.
2013. aug. 14. 21:32
 19/21 anonim ***** válasza:

Igazából röviden arról van szó,hogy a valuták mögötti fedezet eléggé fix.

Valutát viszont többet is kibocsáthatnak . Ebben az esetben nekik több pénzük lesz, de az állampolgárok vagyona arányosan kevesebbet fog érni.

Ezt alkalmazta az USA-ban a FED, amit idén terveznek leállítani.

Illetve ez elhangzott Matolcsytól is, mint terv.

Míg egy pénzhamisító esetén semmi.

Ami mögött azért már érdemesebb a fedezeteket vizsgálni az a deviza.

Ezen élvezkedne a 68-as, de a valutát eleve ő keverte bele a kérdésbe szóval nem is értem...

Például ott van a bitcoin esete , semmi fedezet mögötte, semmi. Ezzel próbált csalni egy-két ember,hogy gyakorlatilag csak interneten létező bitek és semmit nem érnek így "nyugodtan ellophatják"

Mivel valóban nehézkes lett volna elítélni őket,először a bíróság valós pénznek nyilvánította, majd elítélte őket.

2013. aug. 15. 08:06
 20/21 A kérdező kommentje:

Azt hiszem ott van a hiba, hogy a pénzhamisitó pénzét párhuzamba vonatam a valósi pénz azon részével ami mögött nincs fedezet.

Tehát nem az összes pénzel hanem csak egy részével.

A probléma az hogy a valódi pénz nem így működik. ha kezünkbe vesszük 10 hamis pénzt mindre ugy ahogy van nincs fedezet.

ha a tíz valódi pénz vesszük a kezünkbe, képtelenség megállapítani hogy a tízből melyikre nincs fedezet.

a a gondolat ezen része értelmetlen is egyben.

2013. aug. 15. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!