Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyit ér egy igazi ókorbeli...

Mennyit ér egy igazi ókorbeli római pénzérme?

Figyelt kérdés
Nemrég kaptam 6 ilyen pénzt és szeretném kideríteni vajon mennyit érnek.

2013. aug. 8. 20:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ilyenből még rengeteg van, nincs igazán értéke.

Persze amik nagyon jó állapotban vannak érhetnek valamit, de az olyan helyen is van. Azért van sok belőlük mert az országunk egyik fele Római birodalomhoz tartozott annak idején és sok van még a mai napig is a föld mélyén.

Én egy olyan faluban lakom jelenleg ami római falu volt és amikor a medencémet építettem vagy 20 ilyen pénzérmét ástam ki, és kitudja mennyi volt még a földbe amit elszállítottam. Egyik szomszédom mondta hogy sok ilyen van szanaszét az országban szinte bárhol lehet találni ahol római terület volt, és ezért nem nagy az értéke mert rengeteg van belőlük. Nem tudom mennyi az értéke sajnos mert akárhány embert megkérdeztem senki sem tudta megmondani, mind azt mondta hogy ez még nem annyira ritka. Oké hogy régi de még van belőlük rengeteg, csak nagy részük vagy olyan gyűjtőknél van amiről lehet ők sem tudnak mert mondjuk a szekrény alján rohad nekik, vagy még a föld mélyén ahol éppen épületek állnak.

2013. aug. 8. 20:19
 2/8 anonim ***** válasza:
A Vaterán nemrég 6-12ezer körül láttam ókori ezüstpénzeket, amik elég jó állapotban voltak (magyarul a rossz állapotúak még kevesebbet érnek).
2013. aug. 8. 20:55
 3/8 anonim ***** válasza:
6db erhet kb. 3K-t, ha szepek.
2013. aug. 8. 21:27
 4/8 anonim ***** válasza:

Mennyit ér 6 db forint érme?

Kb. ilyen szintű a kérdésed... Tudni kéne pontosan milyen érme, milyen az állapota, milyen anyagból van (réz, bronz, ezüst, arany, esetleg valami ötvözet...).

Ettől függően az ára 10 ft - felbecsülhetetlen között mozog.

2013. aug. 8. 21:38
 5/8 anonim ***** válasza:
becsültesd fel ha nem tudod megmondani miből lehet. nekem is van amelyik csak pár ezret ért egy netes árverésen de van arany érmém amit 40 ezerért vettem meg. így eléggé beazonosíthatatlan a dolog...
2013. aug. 9. 07:14
 6/8 A kérdező kommentje:
#4: kapd be! Ilyen hük válaszábó rohadtul nem kérek !
2013. aug. 9. 16:10
 7/8 anonim ***** válasza:

Mi van öcsi, kiverte a kultúra biztosítékot? :D

Primitív hülyegyerek. Legközelebb próbáld a fejed használni kérdés előtt. Nem csak arra való ám, hogy ne csússzon a szemedbe a sapka...

2013. aug. 9. 16:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Mi van cigány hülye nem tetszik valami lehet mással kötekedni! Nem értem hogy lehetnek ennyire ökör emberek mint te. Képzeld el ez az oldal azért van hogy kérdezzünk nem arra hogy barmok kötekedjenek! Anyáddal kötekedjél hülye!
2013. aug. 9. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!