Fundamentával kapcsolatban segítség?
Milyen lakáscélra szeretnéd felvenni a megelőlegező hitelt?
Lakást szeretnél venni, vagy felújításra kell a pénz, esetleg hitelkiváltásra költenéd?
Ok, akkor leírom, ez így miért nem jó ötlet, miért nem működik, de nem keseredj el, van megoldás:)
A megelőlegező hitel lényege, hogy a teljes szerződéses összeget fel lehet venni már a megtakarítási időszakban, viszont a hitelhez megfelelő ingatlan fedezetre van szükség.
Nem lehet 6,4 millió hitelt ráterhelni egy 6 milliós lakásra. A törvény 80%-ig engedi az ingatlanokat terhelni, de a Fundamenta ennél szigorúbb.
Nézhetjük viszont úgy is a helyzetet, hogy nem hosszabbítasz szerződést, ekkor lesz 1,3M önerős és szükséged lesz még 4,7 millió hitelre. Ezt a hitelt felvehetnéd a Fundamentától is, lojalitás hitel címén 7,9%-on egy újabb Fundamenta megtakarítással, viszont itt is gond lehet az alacsony önerő, de ha még ezt ki tudnád pótolni, lesz egy rakás induló költséged is.:
Értékbecslés 24.000Ft
folyósítási jutalék (1,5%) 70.500Ft
Közjegyző 30-40.000Ft
tulajdoni lapok 3-4000Ft/db.
Én ennél jobbat tudok.
Hitel kamata 6-6,5% (bankfüggő)
ÉB 0 Ft
folyósítási jutalék nincs
közjegyzőt visszaadják
tullapok ingyenesek, vagy 3000Ft/db.
Az általam ajánlott hitelhez 20% önerő elég Budapesten. ha vidéken vásárolsz, akkor kb még 5% kellhet.
Elméletileg még azt is megteheted, hogy most felveszed a szerződéses összeget, az 3,22 M Ft, a hitelrésznek a havi részlete 56 hónapig 38.511Ft.
Ehhez még felveszed a 2,78M Ft lojalitás hitelt 4 évre, ahol a költségek úgy alakulnak, hogy a folyósítási jutalék lesz 41.700ft, a többi költség ugyanaz.
kalkuláljak neked havi részleteket?
(Nem vagyok Fundamentás, de azért le tudom modellezni a hitelüket:))
6,4M hitel 6,9%-kal (megelőlegező hitel) 36.800Ft/hó + 20.000Ft megtakarítás 4 évig. 4 év múlva áttérés a 3,9%-os hitelre, havi részlete 56.512Ft, 79 hónapos futamidő
4,7 M Ft hitel 6,5%-kos hitellel 25.220Ft/hó + 19.000Ft megtakarítás 6 évig, majd áttérés 3,9%-os hitelre, havi részlete 46.313Ft/hó 71 hónapig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!