Lenne-e megoldás a hitellel kapcsolatban? SOS!
Üdv!
A lényeg az annyi, hogy kaptunk ajándékba egy telket, ami a párom és az Én nevemen van.
Szeretnénk erre a telekre építkezni, így forint alapú hitelre lenne szükségünk.
Ma voltam K&H banknál (előtte körbetudakoltam az ajánlatokat és ez volt a legjobb szerintünk), szóval jártunk a K&H-nál és érdeklődtünk.
5 millió Ft hitelre lenne szükségünk, a hölgy a bankban azt mondta, hogy 200.000 Ft-os jövedelemnél kaphatnánk önerő nélkül hitelt, úgy hogy 20 évig fizetjük 36.500 Ft-al, majd 15 évig még 41.700 Ft-ot, ha az építkezés 70% tudjuk számlával igazolni.
Nos a kérdésem az lenne, hogy a párom üzlettulajdonos és nincs bejelentve,mert még egyetemi hallgató, így nem kell adót fizetnie.
Nekem a tavalyi évben volt kb. 6-7 hónapos munkaviszonyom egyhuzamban, azóta tanulok.
Ugye van az, hogy beszáll valaki kezesként, hogy elérje a 200.000 Ft-ot, de a kérdésem az lenne, ha kezesként beszállna valaki, illetve valakik, hogy meglegyen a jövedelem, akkor is kellene nekünk már most min. 6 hónapos munkaviszony? Nem lenne-e elég, ha a kezesek jövedelme eléri?
A páromnak van jövedelme, de ugye tanuló és nincs bejelentve, csak tulajdonosként regisztrálva.
Ha Én most elkezdenék dolgozni, akkor sem kapnánk meg?
Azért nem akarunk mást belevonni a dolgokba, azaz, hogy más vegye fel helyettünk a hitelt, hogy a mi újonnan épülő házunk legyen a jelzálog.
Nem tudom, valaki tudna-e valami tanácsot, megoldást adni.
Előre is köszönöm!
" a párom üzlettulajdonos és nincs bejelentve,mert még egyetemi hallgató, így nem kell adót fizetnie. "
Ez nem igaz. Ha az osztalékon kívül bármilyen pénzt felvesz a cégtől akkor be kell, hogy legyen jelentve! De még az osztalék után is kéne adóznia...
"Ugye van az, hogy beszáll valaki kezesként, hogy elérje a 200.000 Ft-ot"
Nem, ilyen még véletlenül sincs. A kezes az kezes, de nem ad felmentést az alól, hogy NEKTEK, mint hitelfelvevőnek kell megfelelni a feltételeknek kezes nélkül!
"akkor is kellene nekünk már most min. 6 hónapos munkaviszony?"
Néha csak 3, de az minimum.
"Nem lenne-e elég, ha a kezesek jövedelme eléri? "
Nem, a bank nem a kezestől akar pénzt látni, hanem tőletek. A kezes csak biztosíték.
"A páromnak van jövedelme, de ugye tanuló és nincs bejelentve, csak tulajdonosként regisztrálva. "
Akkor nincs jövedelme. És ezt én nem hangoztatnám, mert adócsalás, bűncselekmény, a NAV a gatyátokat is lebünteti rólatok ha megtudja.
"Ha Én most elkezdenék dolgozni, akkor sem kapnánk meg?"
Most nem.
"Azért nem akarunk mást belevonni a dolgokba, azaz, hogy más vegye fel helyettünk a hitelt, hogy a mi újonnan épülő házunk legyen a jelzálog. "
Az nagy barom aki más helyett felvesz hitelt, ilyet manapság már keresve sem nagyon lehet találni...
A megoldás az, hogy ne akarjatok tovább nyújtózkodni, mint ahogy a takaró ér! Tanulhattatok volna az elmúlt 5-6 év eseményeiből.
Elnézést, rosszul írtam. Most kérdeztem utána, osztalékot kap, és mivel tanuló nem úgy fizet adó, mint egy normális adózó, hanem kedvezőbbek a feltételek.
És lehet buta kérdést tettem fel, de nem kell lekezelő "hangvételben" válaszolni.
Azt gondolom inkább kérdezzek és tanuljak, mint sem!
Az meg, hogy a bankban nem kaptunk megfelelő válaszokat, hanem gyorsan túlmentek rajtunk, nem a Mi hibánk, hanem a banké.
Csak egy reális választ kaptál. Az, hogy nem simogatom a buksi fejedet válaszírás közben nem jelenti, hogy bántani akarlak.
Az osztalék viszont nem jövedelem, arra hitelt nem adnak, mivel nem állandó és a cég teljesítésétől függ.
A bank részéről pedig érthető a reakció. Az ügyintéző a 2. percben levágta, hogy nektek sanszotok sincs hitelre, ezért csak az idejét rabolod, így gyorsan meg akart tőled szabadulni.
van bank, ahol az osztalék is megfelelő jövedelem.
ha lakásépítési hitelt szeretnétek felvenni, akkor nem kell, hogy 200ezer ft nettó jövedelmetek legyen. KH-nál szabadfelhasználású hitelhez kell 200ezer ft nettó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!