Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lenne-e megoldás a hitellel...

Xyzpont kérdése:

Lenne-e megoldás a hitellel kapcsolatban? SOS!

Figyelt kérdés

Üdv!

A lényeg az annyi, hogy kaptunk ajándékba egy telket, ami a párom és az Én nevemen van.

Szeretnénk erre a telekre építkezni, így forint alapú hitelre lenne szükségünk.

Ma voltam K&H banknál (előtte körbetudakoltam az ajánlatokat és ez volt a legjobb szerintünk), szóval jártunk a K&H-nál és érdeklődtünk.

5 millió Ft hitelre lenne szükségünk, a hölgy a bankban azt mondta, hogy 200.000 Ft-os jövedelemnél kaphatnánk önerő nélkül hitelt, úgy hogy 20 évig fizetjük 36.500 Ft-al, majd 15 évig még 41.700 Ft-ot, ha az építkezés 70% tudjuk számlával igazolni.

Nos a kérdésem az lenne, hogy a párom üzlettulajdonos és nincs bejelentve,mert még egyetemi hallgató, így nem kell adót fizetnie.

Nekem a tavalyi évben volt kb. 6-7 hónapos munkaviszonyom egyhuzamban, azóta tanulok.

Ugye van az, hogy beszáll valaki kezesként, hogy elérje a 200.000 Ft-ot, de a kérdésem az lenne, ha kezesként beszállna valaki, illetve valakik, hogy meglegyen a jövedelem, akkor is kellene nekünk már most min. 6 hónapos munkaviszony? Nem lenne-e elég, ha a kezesek jövedelme eléri?

A páromnak van jövedelme, de ugye tanuló és nincs bejelentve, csak tulajdonosként regisztrálva.

Ha Én most elkezdenék dolgozni, akkor sem kapnánk meg?

Azért nem akarunk mást belevonni a dolgokba, azaz, hogy más vegye fel helyettünk a hitelt, hogy a mi újonnan épülő házunk legyen a jelzálog.

Nem tudom, valaki tudna-e valami tanácsot, megoldást adni.

Előre is köszönöm!

2013. jún. 3. 21:42
 1/4 anonim ***** válasza:

" a párom üzlettulajdonos és nincs bejelentve,mert még egyetemi hallgató, így nem kell adót fizetnie. "

Ez nem igaz. Ha az osztalékon kívül bármilyen pénzt felvesz a cégtől akkor be kell, hogy legyen jelentve! De még az osztalék után is kéne adóznia...

"Ugye van az, hogy beszáll valaki kezesként, hogy elérje a 200.000 Ft-ot"

Nem, ilyen még véletlenül sincs. A kezes az kezes, de nem ad felmentést az alól, hogy NEKTEK, mint hitelfelvevőnek kell megfelelni a feltételeknek kezes nélkül!

"akkor is kellene nekünk már most min. 6 hónapos munkaviszony?"

Néha csak 3, de az minimum.

"Nem lenne-e elég, ha a kezesek jövedelme eléri? "

Nem, a bank nem a kezestől akar pénzt látni, hanem tőletek. A kezes csak biztosíték.

"A páromnak van jövedelme, de ugye tanuló és nincs bejelentve, csak tulajdonosként regisztrálva. "

Akkor nincs jövedelme. És ezt én nem hangoztatnám, mert adócsalás, bűncselekmény, a NAV a gatyátokat is lebünteti rólatok ha megtudja.

"Ha Én most elkezdenék dolgozni, akkor sem kapnánk meg?"

Most nem.

"Azért nem akarunk mást belevonni a dolgokba, azaz, hogy más vegye fel helyettünk a hitelt, hogy a mi újonnan épülő házunk legyen a jelzálog. "

Az nagy barom aki más helyett felvesz hitelt, ilyet manapság már keresve sem nagyon lehet találni...

A megoldás az, hogy ne akarjatok tovább nyújtózkodni, mint ahogy a takaró ér! Tanulhattatok volna az elmúlt 5-6 év eseményeiből.

2013. jún. 4. 10:30
 2/4 A kérdező kommentje:

Elnézést, rosszul írtam. Most kérdeztem utána, osztalékot kap, és mivel tanuló nem úgy fizet adó, mint egy normális adózó, hanem kedvezőbbek a feltételek.

És lehet buta kérdést tettem fel, de nem kell lekezelő "hangvételben" válaszolni.

Azt gondolom inkább kérdezzek és tanuljak, mint sem!

Az meg, hogy a bankban nem kaptunk megfelelő válaszokat, hanem gyorsan túlmentek rajtunk, nem a Mi hibánk, hanem a banké.

2013. jún. 4. 12:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Csak egy reális választ kaptál. Az, hogy nem simogatom a buksi fejedet válaszírás közben nem jelenti, hogy bántani akarlak.

Az osztalék viszont nem jövedelem, arra hitelt nem adnak, mivel nem állandó és a cég teljesítésétől függ.

A bank részéről pedig érthető a reakció. Az ügyintéző a 2. percben levágta, hogy nektek sanszotok sincs hitelre, ezért csak az idejét rabolod, így gyorsan meg akart tőled szabadulni.

2013. jún. 4. 13:09
 4/4 Felülmúlhatatlan ***** válasza:

van bank, ahol az osztalék is megfelelő jövedelem.

ha lakásépítési hitelt szeretnétek felvenni, akkor nem kell, hogy 200ezer ft nettó jövedelmetek legyen. KH-nál szabadfelhasználású hitelhez kell 200ezer ft nettó.

2013. jún. 4. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!