Halál komoly tőzsde / FOREX kérdés!?
Van egy halál komoly kérdésem.
Vannak MO-n azok a furcsa épületek, az van rájuk kiírva, hogy BANK. És ezek olyan hülyék, hogy 10-15 évekre adnak pénzt az embereknek 40-50%-os THM-re.
Egy menő FOREX guru, hogy havi 15-20%-okat tud stabilan és magabiztosan hozni az miért nem sétál be a ZÓTÉPÉBE, kér 10M forint jelzáloghitelt a házára? Hiszen a havi törlesztője max. 150e forint lenne és havi 2 MILLIÓT tud belőle csinálni! A hülyének is megéri!!!!
Kérdező: a kérdésedre reagálva, a tőzsdepszichológia miatt nem. Alapvető szabály - de olyan szinten, mint az 1x1 - hogy olyan pénzt, aminek az elvesztése szopáshoz vezetne, nem kockáztatunk. Aki ezt a szabályt megszegi, az az én szememben eleve levegő...az ilyen embert méltatni sem érdemes.
Még egyszer, csak, hogy világos legyen mindenkinek. Hitelből, kölcsönből SOHA, de SOHA nem kereskedünk. Ha mégis, hát egészségére az illetőnek. Majd mesélje el milyen érzés az idegösszeroppanás, a krónikus depresszió és úgy általában a padlón lenni.
Többieknek, topichoz: gyerekek, havi 10-15% nem olyan sok. Ha valaki azt mondaná, hogy stabilan, évek óta hoz legalább havi 10%-ot, akkor már kételkednék egy kicsit, hiszen a nyári hónapokban pl. eleve nehezebb összehozni, amikor pang a piac, nameg amúgy is mindenkinek lehetnek rosszul sikerült hónapjai.
Viszont ennek ellenére sem lehetetlen. A kérdés sokkal inkább az, hogy ha vki 10-15%-ot hoz havonta, mekkora a dd? Simán hozok neked havi 20%-ot is, ha tudsz úgy aludni nyugodtan az éjjel, hogy közben a drawdown 10-50% között ingadozik, és néha-néha felszúr 70-80%ra is :) Illetve semmiféle garanciát nem vállalok a pénzed biztonságára...
De amúgy ha nincs korlátozás a dd-re, havi 15-20% egyáltalán nem nagy szám. Ismerek olyat, aki napi 5-10%-ot termel, aztán hetente kiveszi a profitot. Néhány havonta kinullázza a számlát, de ennek ellenére jócskán pluszban van, érthető módon.
Persze, mindenféle taktika van, attól még lehet egy 5 éves átlagot húzni.
Nekem is volt egy olyan napom, amikor 90.000.-et hoztam EURUSD-n egy nap (mit egy nap, 2 órán belül) egy 500e-s tőkével, akkor ezt napi hozamra lebontva screenshotolhatnám, hogy mekkora császár vagyok. De még havi ill. éves szintre is több, mint jó.
Szóval nem screenshotolni kell, hanem nyomni és nyomni, aztán a végén kiderül, hogy anyutól kell kérni a gázszámlára vagy ott az új audi kulcsa a zsebedben.
6-os!
Semmit nem tudunk rólad? Néhány morzsa a semmiből:
1. bárlistás vagy
2. 4-5 éve tőzsdézel
3. 2 éve megszűnt állásod, úgy érezted forexből is megtudsz élni
4. nincs a neveden semmi sem
5. ügyfelekkel hitelszerződést kötsz amire nincs fedezet
6. bombázod a közönséget az ajánlataiddal, személy szerint 14et kaptam már tőled
7. tudjuk a művésznevedet
8. hitelesen előadod magad mindenhol, most már elvétve ékezetek is használsz :)
9. havi 400-500 e-et költöttél az elmúlt időszakban elmondásod szerint, ez mára "átlagbér környékén"-re módosult. Megfogadtad a tanácsomat és spórolsz kicsit, felduzzasztva a pénzmagod?
10. 2 ügyfeled illetve,te is mindig egyszerre fürkészitek a gyíkot, így nem meglepő módon pár perces csúszással reagáltok az adott posztra
11. mindez bizonyítja, hogy nagyon jó kapcsolatot ápolsz velük :) ?
12. euróban veszed ki a pénzt amit keresel, gondosan elkerülve állambácsi figyelő tekintetét
13. aki nem hisz neked, az tipikus magyar! Másra csak irigykedik, de nem hajlandó kockázatot vállalni! Pedig kipróbálhatnák mindössze 50 000Ft-al, tehát kicsiben is!
Mellesleg egy ismerősöm, haverom is tőzsdeguru volt!
A saját befektetése mindig sikeres volt, mások pénzén pedig mínuszos.
Vajon hogyan? Megsúgom a választ is, 1erűen mikor jól tippelt az sajátba ment, mikor rosszul pedig az ügyfél pénze volt. Amit én adtam neki pedig termelt évi 3% kamatot nála.
Ő szintén bárlistás, 11 m tartózást halmozott fel, 3 éve külföldre menekült a jóakarói elöl! Telefonon sem mer hazatelefonálni fél, hogy lenyomozzák, csak néha néha jön 1-1 email tőle
25-os és akkor egy olyan kép ami nincsen kitakarva?
Vagy a számlarészlegről készült kép, ami tényleg csak téged mutat?
Beregisztráltam anno én is és volt olyan, hogy szépen listázva volt mások kereskedése, viszont alul továbbra is a nagy büdös 0000 virított nálam :(
Azért csak lebuktál megint, hogy több regisztrációval is válaszolsz!
Rossz reggel linkelted be a képet, ohh biztos rendszerhiba van a gyik-on :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!