Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Borzasztó anyagi csőd, hogy...

Borzasztó anyagi csőd, hogy szálljak ki ebből?

Figyelt kérdés

deviza hitel 2007: fizetés képtelenekké váltunk...

jelenleg: a bank követel:2milliót (gyűjtő számla)

faktoring: 11,5 millió (lakás hitel)

apeh: 7,5 millió ( állami kezesség vállalás).

ezt mind egy 2007- ben felvett 9,5 milliós lakásért.

bank felmondta a szerződést, elvileg sikerül megegyeznem az ezközkezelővel.

de a többi??? mit lehet tenni az apeh-el?

2 picivel vagyok itthon, nem kapok munkát ( miattuk).

csak a férjem keres és így is alig jövünk ki.

mit tegyek? már elegem van ebből....

csak értelmes válaszokat kérek, tényleg nagy a baj, nincs szükségem rosszindulatú válaszokra.

köszönöm

2013. máj. 31. 22:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%
Kicsiket be kell adni bölcsibe ha viszel iskola látogatásit fel kell venniük. A suliba egyéni tanrendet kérni, és hétköznap pedig el kell menned dolgozni, egy fizetésből ezt az életbe nem fizetitek vissza.
2013. jún. 1. 11:25
 12/17 Névtelenül nevű válasza:
56%

Kedves kettes!

Csak a NAV tartozás évül el, a hitel nem. Azt fizetni kell.

2013. jún. 1. 18:02
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

"Vállalkoznod kell. Akkor te vagy a főnök, így akkor vagy otthon a gyerekekkel, amikor akarsz, és akkor és annyi munkád van, amennyit akarsz.

Nagyon sokan vagytok ilyen helyzetben, és elvileg ez mindenkinek megoldás lehet. Viszont a legtöbben a fenti válaszomra azt reagálják, hogy "HátEzRohadtHasznosVoltHogyanVállalkozzakMondjadMárMegNincse

nSemmiPénzemNemÉrted?!?" Nos, rajtuk sajnos nem lehet segíteni. Neked sok sikert!"

Ja, igen, a kényszervállalkozás elvégre rohadt jó megoldás. Nincs pénzed, de többek közt még tb-t is fizess magad után...

2013. jún. 2. 18:55
 14/17 anonim ***** válasza:

A férj dolgozik. Másodállású vállalkozónak milyen közterhei vannak? Aztán miért kellene kiváltani bármilyen vállalkozóit, mielőtt meggyőződtél volna, hogy lesz annyi bevételed és profitod, amiből a kötelezettségeket kifizeted?

Na erről beszéltem. A többség ugye csak a problémákat látja. Ez persze nem baj, csak nekik ez nem lesz járható út. Aki puffog, az ott marad, ahol volt. Aki kérdez, az meg nyer.

2013. jún. 2. 20:36
 15/17 anonim válasza:

3 tartozásod van.

1. a nav tartozásra lesz egy végrehajtás, aminek az eredménye a férjed munkaviszonya szerint letiltás lesz, mert van neki letiltható jövedelme. Emiatt nem évül el, mert a tartozás akkor tud elévülni, ha a behajtás eredménytelen. Az is lehet, hogy nem lesz nav-os végrehajtás, mert a kezességvállalás az ingatlanhoz van kötve és az ingatlanra van bejegyezve.

2 a lakástartozásod meg fog szűnni, mert az eszközkezelő átveszi a lakást és a hitelt rendezi a bankkal, jó esetben benne maradhatsz a lakásban, olcsó bérleti díj fejében. Ebben az esetben az állami kezességvállalás tartozás is megszűnik, de ebben nem vagyok biztos.

3 a gyűjtőszámla tartozásod nem évül el, erről tudnál egyeztetni a bankkal, de nem kell elsietni az egyezkedést, a fizetésetek 1/3 részét tiltják legfeljebb.

Én a te helyedben az ÓCSAI megoldásra pályáznék. Megtehetitek, hogy olyan munkát végeztek, aminek nincsen nyoma, így a nav se tud eredményes végrehajtást csinálni, a behajtás eredménytelen lesz és ha nem lesz 5 évig új behajtás, akkor elévül és minden kamat is elévül, de ez változhat. Te úgyse dolgozol, a férjednek kéne elvándorolnia, hogy ne tudjanak vonni tőle semmit. Ha az eszközkezelőhöz kerül a lakás, akkor nem lesz árverezés, ez nagyon jó nektek.

2013. jún. 2. 22:00
 16/17 anonim válasza:

Pék szakmával vajon lehet annyit keresni Nyugat-Európában hogy fizessétek ezeket, a gyerekek napköziben meg nevelőknél, meg hogy igényeltek helyi állami támogatásokat a gyerekekre?

Nekem fogalmam sincs, 21 vagyok, csak ez jutott eszembe.

És tud a NAV belenyúlni egy például ausztriai bankszámlába? És még a férj külföldi fizetése is magasabb lesz mint a magyarországi.

2013. jún. 3. 18:56
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Aki nagyon bőszen ajánlgatta a vállalkozást: ahhoz,h a kréedző ezt a tartozást törleszteni tudja egy jó, nagyon jó ötlet kellene plusz tőke. 1)miből kezdje,ha a tartozását se tudja kifizetni 2)kis tőkével nagyot kaszálni nem lehet 3)hitelt nem kapna

De ha te ennyire odavagy a kényszervállalkozásokért, akkor úgy ahogy egy előző válaszoló írta/kérte, én is szívesen megtudnám neked milyen jólmenő vállalkozásod van és megnézném a karibi körutazásról készült képeid...

2013. jún. 3. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!