Feljelenthetem-e ezt az embert?
Figyelt kérdés
Egy magánembertől vettem egy dolgot amiért előre kérte a pénzt, én átutaltam bankszámlára , tehát a nevét és címét le tudom ellenőrizni. A dolog amit vettem tőle nem jött meg soha, miután én fizettem. Nem nagy összeg (5000-10000). És azóta nem válaszol sem e-mailre se semmire. hogyan szerezhetem vissza a pénzem?2009. szept. 29. 19:44
1/4 anonim válasza:
Voltam már hasonló helyzetben: szépen írjál neki egy e-mailt, hogy vagy feladja a terméket, vagy a pénzt küldi vissza. Szabjál egy határidőt. És mondd neki, hogy ha addig nem érkezik meg valamelyik, akkor feljelented a rendőrségen. (Amit persze símán megtehetsz, mert tudod bizonyítani, hogy te fizettél, de ő nem fogja tudni, hogy át is adta a terméket). Kérj visszaigazolást az e-mailről.
Nekem ez bevált, és küldte a terméket.
2/4 anonim válasza:
20e Ft összeghatárig szabálysértési ügy, és nem a rendőrség, hanem a szabálysértési előadó foglalkozik vele, tehát ergo nem igazán lesz "látható eredménye" annak, hogy feljelentetted...
3/4 anonim válasza:
Nem szabad szó nélkül elfogadni hogy becsapott. Küldj ajánlott levélben felszólítást, aztán fizetési meghagyást.
Erre általában szoktak fizetni az emberek, mivel nem akarnak végrehajtást. Ez mellett hol vetted tőle? Ha vaterán, akkor ott is minősítheted, leírhatod mi történt.
4/4 anonim válasza:
Ha perre viszed az illeték 13.000 Ft+ esetleg ha kell, az ügyvédi költségek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!