Szerintetek mi lenne a legjobb a hitelünkkel kapcsolatban? Már több embert is megkérdeztem, de kíváncsi lennék még véleményekre.
Figyelt kérdés
Mi szerencsések vagyunk. Jövő májusban járna le a CHF alapú hitelünk, már "csak" 3400 CHF körül van a tartozásunk. Most egy lejárt biztosításból és a reálhozamainkból jutottunk egy kis pénzhez, ki tudnánk fizetni a hitelt, de ugye most 260 fölött van. Szerintetek várjunk és ha lejebb megy akkor fizessük ki, vagy ne várjunk fizessük ki most mert csak fejjebb lesz most. Vagy fizessük tovább a törlesztőt úgy ahogy van, esetleg vegyek svájci frankot. Kérlek titeket indokoljatok is, mert inkább arra lennék kíváncsi, hogy ki miért döntene úgy ahogy.2011. aug. 10. 11:26
1/7 anonim válasza:
Én nem fizetném ki, hanem fizetném tovább a részleteket. Egyrészt mert nem tudom, hogyan alakul a későbbiekben a frank árfolyama (bár szerintem feljebb fog menni), másrészt pedig nem „nulláznám” le az anyagi helyzetemet. Inkább félretenném az erre szánt összeget, és amennyire lehet gyűjtögetném tovább. Szerintem fontos, hogy az embernek legyen mindig félretett pénze, nem tudhatod mit hoz a jövő. Amennyiben ezt az összeget nem tudod megtartani, mert teszem azt elköltenéd másra, akkor inkább fizesd ki, ellenkező esetben szerintem tartsd meg.
2/7 anonim válasza:
Én visszafizetném egyben, mert a frank mégjobban fel fog menni. 280-300 alatt biztos nem áll meg.
3/7 anonim válasza:
Azért is jó kifizetni, mert akkor biztosan tudod, mi lesz holnap! Ha nem fizeted ki, továbbra is bizonytalanságnak, és valószínű veszteségnek teszed ki magad. Frankot venni nem látom értelmét, ha közben frank tartozásod van, ami ráadásul kamatozik is.
Fizesd ki, és holnaptól jobban alszol!
4/7 anonim válasza:
Én is kifizetném.Annyira nem lehet tudni mit hoz a holnap!Még ha utólag buknék rajta az sem érdekelne. Szabadulj tőle minél hamarabb!DE csak óvatosan, biztos olvastad a cikket, hogy egy pasin plusz fél millát követelnek, mert nem könyvelték le aznap a kifizetett tartozását, hanem csak pár nap múlva, és az addig felgyűlt árfolyam különbözetet ki akarják vele fizettetni.
5/7 anonim válasza:
Bárcsak lenne annyi pénzem, hogy kifizessem a svájci frank alapú hitelemet!
Akkor is kifizetném, ha utána fél évig zsíros kenyeret kellene ennem!
manapság már csak az "gazdag" akinek nincs hitele!
Én kifizetném a helyedben, nehogy később nagyot szívjak az árfolyam változása vagy egy esetleges válság miatt.
6/7 anonim válasza:
Én utánajárnék a lehetőségeknek. Az előtörlesztés mindig pluszköltséggel jár. Ha ez a pluszköltség nagyon magas, akkor inkább fizetném tovább a hitelt.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Ment a zöld kezecske.
2011. aug. 10. 20:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!